ĐURĐEVO V ĐURĐEVCU Picoki slave dan zaštitnika, večeras nastupa Jole

Već danas na svoje su došli ljubitelji minijaturnog drveća jer je u Domu kulture do nedjelje u 16 sati izložba 30 bonsai drveća, patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, uz kratka predavanja o uzgoju, o kojima savjetuje Bonsai udruga ‘Sjeverozapad’.


U 19 sati u dvorani Strukovne škole Đurđevac pripremljena je učenička revija svečanih frizura i kozmetike, organizirana u suradnji s obrtnicima, majstorima frizura i kozmetike, a u 20 sati u dvorištu utvrde Stari grad dolazi legendarna zvijezda estrade Jole.

Subota, 20. travnja već od sedam sati je rezervirana za Konjičku utrku u daljinskom jahanju na 20, 40, 60 i 80 kilometara, u 2. kolu Craotia Cupa u organizaciji Konjičkog kluba Đurđevački graničari, sve do 17 sati na livadama oko utvrde Stari grad.

Na Proljetnom sajmu na kojem će se svojim proizvodima predstaviti mnogobrojne udruge, OPG-ovi, domaće radinosti i obrazovne institucije uz prigodni kulturno-umjetnički program na kojem će nastupiti mališani DV Maslačak, dječja skupina KUD-a Petar Preradović, Mali folklor OŠ Đurđevac, Tamburaški sastav OŠ Đurđevac te Mažoretkinje Grada Đurđevca uz nastup TS Avantura. Tradicionalno će se od 10 sati na Trgu sv. Jurja održati i Đurđevečka ribičija gdje će posjetitelji po promotivnoj cijeni moći isprobati riblje specijalitete i okušati se u pecanju šarana iz velikog bazena, dok u 18 sati sve posjetitelje očekuje tradicionalna izložba vina ‘Đurđevo 2024’ na prostoru Gradske tržnice u organizaciji Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.

Svojom tradicionalnom budnicom ulicama grada početak programa nedjelje najaviti će izvrsni članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac. Svi budni moći će od 10 sati ponovo na Proljetni sajam i Đurđevečku ribičiju gdje će uz predstavljanje udruga, OPG-ova, domaćih radinosti i obrazovnih institucija moći uživati u nastupu ŽVS Đurđevčice i Tamburaškog orkestra Krešo Lukačić iz Koprivnice. Svi rekreativci moći će uživati u rekreativnoj biciklijadi i vožnji dugoj 30 kilometara.


U jedinstvenom prirodnom amfiteatru u Park-šumi Borik Udruga Malo drvo i najbolji đurđevački fotografi, članovi FKK Picok ponudit će na tom prostoru po prvi puta posebnu izložbu fotografija od 10 do 12 sati.

Vezani članci

Najčitanije