Pitali smo što je s kaznama za građane koji nemarno razvrstavaju otpad

Iako su iz koprivničkog Komunalca i Grada Koprivnice početkom ljeta najavljivali da će od kolovoza ispisivati kazne građanima koji na kućnom pragu ne razvrstavaju pravilno otpad, do sada još niti jedno kućanstvo nije na taj način sankcionirano.

Ipak, kako doznajemo, korisnici usluga Komunalca kod kojih je zamijećeno neuredno razvrstavanje otpada opomenuti su zbog nemara ili neznanja te su, kad je to bilo moguće, educirani na licu mjesta kako pravilno odlagati plastiku, biootpad, papir i ostalo.

– Cilj nam nije kažnjavati građane, nego nam je namjera da svi zajedno na održiv način gospodarimo otpadom. No pokaže li se da pojedinci sustavno zanemaruju naša upozorenja, morat ćemo pribjeći nepopularnim mjerama kao što su novčane kazne – poručili su iz Komunalca. Dometnuli su kako se kazne za neodgovorne kreću od 100 do 2100 kuna, ovisno o vrsti uočene nepravilnosti.

Podsjetili su da samu kontrolu provode djelatnici Komunalca u suradnji s komunalnim redarom. Ako se uoči nepravilnost pri odlaganju otpada, takvo neželjeno djelovanje se evidentira i o svemu se obavještava korisnik. Ovisno o nepravilnosti određuje se Ugovorna kazna s tim da se korisnika prvo upozori, a u slučaju ponovljene nepravilnosti izdaje se Ugovorna kazna.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com