Pod krinkom čišćenja kuće, napali i opljačkali vlasnika

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv trojke koja je pod krinkom pružanja usluge čišćenja kuće opljačkala jednu osobu.
Osumnjičeni su 32-godišnja A.A., neudana, majka petero djece kojoj je jedini prihod dječji doplatak, s podebljim kriminalnim dosjem, zatim 32-godišnja R.B. te 28-godišnji I.I. koji također ima bogato iskustvo sa sudovima i policijom.
Oni su u srpnju ove godine u večernjim satima u Križevcima, zajedno i dogovorno došli kod I.K. radi čišćenja kuće. U jednom trenutku vlasniku je osumnjičena A.A. istrgnula i uzela iz ruke mobitel, a kada je krenuo za njom, R.B. ga je čvrsto primila te je ostao i bez novčanika. Dok se ženski dio ekipe hrvao s nesretnim vlasnikom, muški predstavnik I.I. je na ulaznim vratima ‘čuvao stražu’. Dok su ukrali što je bilo nadohvat ruke, pobjegli su. Vlasnika su ovim činom oštetili za oko 300 eura.
U svojem iskazu, oštećeni I.K. je ispričao kako je sve bilo.
– Osjetio sam da me jedna od njih uhvatila za stražnji džep u kojem sam držao novčanik. Uzeo sam mobitel sa stola i krenuo prema WC-u kada mi ga je mlađa i punija ženska osoba istrgnula iz ruke. Krenuo sam za njom prema boravku no mršavija osoba koja nije imala prednje zube primila me za desnu ruku i čvrsto držala, a ova druga mlađa mi je rukom izvukla novčanik iz džepa. Istrgnuo sam se, a one su krenule prema izlazu, kada je ova bez zuba podigla stolicu prema meni pa sam zastao i one su onda pobjegle iz kuće, svjedočio je.
Policija je odradila svoje pa je za A.A. zatražena zatvorska kazna od jedne godine, za R.B. zatvor 6 mjeseci uvjetno na godinu dana, dok bi I.I. mogao dobiti 10 mjeseci zatvora.


Vezani članci

Najčitanije