Podravka igra prvu domaću prvenstvenu utakmicu, L. Bešen: ‘S pravim pristupom nećemo imati problema’

Rukometašice Podravke Vegete će ove subote u 20 sati u ŠSD Josip Samaržija-BEPO odigrati svoju prvu domaću prvenstvenu utakmicu 2. kola 1.HRL za žene. U goste im stiže Rukometni klub Sesvete. Ulaz u dvoranu je slobodan, a cijeli dan uoči utakmice održava se i Lino kup uz brojna druga događanja za djecu koja možete također pogledati na klupskoj stranici ili na linku.


– Mi bi htjeli imati bolju kontrolu napadačke igre Sesveta jer je to ekipa koja je jako mlada, koja punu trči i koja ima izvrsnog trenera. Svi moramo imati malo bolji angažman, prije svega mentalni i moramo  ispravljati ono što nije bilo dobro protiv Dugog Sela kao ni s Fehervarom, a to je broj tehničkih pogrešaka. Vjerujem da će tako i naš performans biti puno bolji. Nama je hrvatsko prvenstvo jako važno kao što nam je i bitna svaka utakmica i sigurno ćemo se dobro pripremiti – rekao je trener Babić.

Ekipa ima gust raspored i tjedan nakon 2. kola pa je u sljedećem tjednu ponovno na rasporedu europska utakmica sa Siofokom u srijedu i 3. kolo s Trogirom na koje ekipa putuje sljedeće subote.

– Sigurno je da želimo ostati u dodiru s europskim rukometom i zato želimo i dalje igrati s jakim ekipama iz mađarske lige. Osjetili smo to i za vrijeme priprema, a to sad radimo i između prvenstvenih utakmica. Vjerujem da je to odličan put u razvoju naših mladih igračica i da dosegnemo određenu razinu forme koja će nam biti potrebna kad nam dođu malo teže utakmice u 12. mjesecu kada ćemo igrati utakmicu s Lokomotivom i dvije kvalifikacijske za Europu. Iz tih razloga imamo aktivnosti u tjednu između utakmica i vjerujem da će nam to osigurati sazrijevanje i sve kvalitetnije performanse – zaključio je trener Babić.

Vratarka Lucija Bešen je također najavila što nas očekuje u subotu na domaćem terenu protiv Sesveta.


– U subotu nas očekuje prva utakmica na domaćem terenu. Nakon prve gostujuće pobjede u Dugom Selu vjerujemo u nastavak pobjedničkog niza. Iznimno mlada ekipa s novim trenerom u odnosu na prošlu sezonu. Nekoliko djevojaka koje su bile okosnica ekipe su napustile njihove redove. U prvom kolu su slavile u Rijeci protiv Zameta i dobro ćemo analizirati protivnika. Nadamo se da možemo odigrati kvalitetnu obranu i minimalizirati tehničke pogreške u odnosu na prošlu utakmicu. U utakmicu moramo ući s pravim pristupom i tako jedino nećemo imati problema s njima. Mlada su ekipa koja dobro trči i vuče zato će biti jako bitno vraćati se – rekla je Bešen za klupske stranice.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com