Podravka Vegeta doživjela tijesan prijateljski poraz u Siofoku

Rukometašice Podravke su odigrale još jednu pripremnu utakmicu, ovaj puta sa Siofokom koji je slavio 25:23. Nastavile su Podravkašice igrati u standardno jakom ritmu srijeda-subota pripremajući se tako za europski ritam.


Nakon Dunaujvaroša, Fehervara, Mosonmagyarovarija uslijedio je Siofok ekipa koja je u prošloj sezoni bila peta momčad mađarske lige i koja također igra europske kvalifikacije. Domaća je ekipa dobro otvorila utakmicu, ali u prvih 10 minuta izjednačile su Podravkašice (3:3) te se tijek utakmice promijenio. Nastavila se tijesna i prilično izjednačena borba do samog kraja prvog dijela kada su se Mađarice ipak malo odvojile, a rezultat poluvremena je bio 10:8.

U drugom poluvremenu ponovno je bilo zanimljivo, a Siofok je uspio podići svoju prednost i do pet pogodaka, što su Podravkašice na samom kraju dobrom igrom smanjile na gol, odnosno dva zaostatka. Najefikasnija Podravkašica bila je Tina Barišić s devet pogodaka. Trener Željko Babić bio je jako zadovoljan onime što je njegova ekipa pokazala protiv Siofoka.

– Jaka momčad u mađarskom prvenstvu, s odličnim trenerom i izbornikom. Mi smo imali dva izvrsna dana, pokazali smo jak karakter, pokazali smo agresivnost, taktički smo bili na visokoj razini što me jako veseli i naravno da bih se zahvalio curama na jednom fantastičnom pristupu i profesionalnosti, na emociji i sigurno je da svakim danom napredujemo i popravljamo te male detalje. Trebamo biti ponosni bez obzira što smo izgubili, imali smo jednu izvrsnu utakmicu i zahvaljujem se curama na svemu što su pokazale na ovom dvodnevnom druženju – rekao je trener Željko Babić za klupske stranice.

Podravka Vegeta: Bešen 6, Tucakovic 1; Zadravec 1, Šimara 5,Vuković, Šenvald 4(1), Barišić 9(4), Stelmakh 2, L. Kalaus 1, D. Kalaus, Strugar 1, Pandža, Mrdžen, Vuljak.
Trener: Željko Babić


 

 

Vezani članci

Najčitanije