Podravka Vegeta srušila Lokomotivu u Zagrebu. Brezić: ‘Vraćamo naslov u Koprivnicu’

Rukometašice Podravke Vegete upisale su u subotu, 24. veljače izuzetno vrijednu prvenstvenu pobjedu na gostovanju u Zagrebu u derbiju protiv Lokomotive. Utakmica 17. kola 1. HRL za žene završila je rezultatom 22:24, dok je na poluvremenu bilo 9:13.
U redovima Podravkašica po pet pogodaka zabile Ana Pandža, Katarina Pandža i Andrea Šimara, a četiri je dodala Josipa Mamić. Lucija Bešen je upisala 13 obrana, a tri sedmerca obranila je Antonia Tucaković.


Sa sedam bodova prednosti na tablici može se reći da Podravka Vegeta može mirno u nastavak prvenstva koji će još malo pričekati jer slijedi reprezentativna pauza.
Nakon utakmice izjave su dali pomoćni trener Marko BrezićAndrea Šimara.

– Pobjeda je, ali bila je teška utakmica kako i priliči derbiju. Tenzije su bile velike, ali na kraju želim čestitati svojoj ekipi jer smo zasluženo došle do pobjede. Čestitam i Lokomotivi koja se borila do kraja. U utakmicu smo krenule lošije, ali smo potegnule par brzih kontri i preokrenule utakmicu u našu korist. Na kraju je najvažnije da smo nastavile niz pobjeda u domaćem prvenstvu i još jednom čestitam curama – rekla je Šimara.

– Utakmica je opravdala status derbija. Jedna teška utakmica, zahtjevna i u obrani i u napadu. Mi smo bili svjesni toga, dobro smo se pripremili naravno uz podršku golmana i doprinos u obrani od strane naših igračica. Mislim da je ovo jedan veliki plus i psihološko rasterećenje za nastavak prvenstva i da to prvenstvo privedemo kraju onako kako to priželjkujemo te da vratimo naslov u Koprivnicu – rekao je pomoćni trener Marko Brezić.

 


Vezani članci

Najčitanije