Podravka Vegeta u 18.30 dočekuje Zrinski iz Čakovca

Nakon stanke zbog Uskrsa, ovog vikenda nastavlja se prvenstvo rukometašica. Podravka Vegeta će u petak u 20. kolu ugostiti ekipu Zrinskog iz Čakovca koju vodi bivši trener Koprivničanki Goran Mrđen, a susret počinje u 18.30 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića.


– Očekujem da odigramo dobru utakmicu i da uz nova dva boda nastavimo borbu za naslov prvakinja. Ne smijemo dopustiti nikakva iznenađenja, dakle u obzir dolazi samo maksimalna koncentracija od početka do kraja – rekla je Snježana Petika, trenerica Podravke Vegete.

Koprivničke rukometašice nakon pobjede nad Lokomotivom sve drže u svojim rukama, uz sve pobjede do kraja naslov im neće pobjeći, bez obzira na rezultate koje ostvari zagrebački sastav. Što se tiče zdravstvenog kartona, u ekipu se nakon oporavka od bolesti i ozljede vraćaju Korina Karlovčan i Ana Turk, dok Ana Toth i dalje ima problema s ozljedom ruke. Za igru Podravke značajan je i povratak Dore Krsnik, protiv Lokomotive se moglo vidjeti koliko je korisna i kad nije u formi.

Na klupi Zrinskog je Goran Mrđen, a u ekipi Podravke igra njegova kćerka Ivona. Trener Čakovčanki ne gaji prevelike iluzije uoči dolaska u Koprivnicu.

– Iako je to nesportski, mislim da je ipak objektivno reći da je sve izvjesno. Kako god okreneš, sve je na strani Podravke, zato je i prvak. Mi smo imali sveti cilj ostati mirno u ligi, mislim da smo u velikom postotku to i ostvarili, i možemo igrati rasterećeno. A i da nismo, isto bi mogli rasterećeno u Koprivnici – rekao je Mrđen.


Njegova ekipa bila je u dobroj formi prije reprezentativne stanke, no potom u 10 dana zbog bolesti i raznih obveza nije niti jednom imao sve igračice na okupu.

– Nastojat ćemo i kroz ovu utakmicu podići formu za završnih šest kola i dobiti sve tri kod kuće. Osim Podravke i Lokomotive, sa svima smo bili tu negdje. Nek’ danas bude lijepa i dobra utakmica, i samo da se nitko ne ozlijedi. Nadam se da će nam nitko neće ugasiti svjetlo barem u prvom poluvremenu – u šaljivom je tonu zaključio Mrđen.

Vezani članci

Najčitanije