Pokrenut ću projekt gradnje nove zgrade Srednje škole

Profesor grupe ekonomskih predmeta Mario Latin (36) novi je ravnatelj koprivničke Srednje škole. U razgovoru nam je otkrio svoje planove za razvoj te srednjoškolske ustanove.
– U 12 godina rada imao sam prilike posjetiti mnoge škole u našoj zemlji, ali i u drugim europskim zemljama i tako vidjeti kako su one uređene. Upravo tako sam dobio ideje kako bi se mogao poboljšati rad naše Srednje škole. U planu mi je težiti stvaranju što boljih uvjeta za obrazovanje i odgoj naših učenika te ih pripremiti za tržište rada ili nastavak njihovog školovanja – ističe novoizabrani ravnatelj te dodaje kako su nastavnici već krenuli marljivo raditi na novim idejama za projekte u koje će uključiti učenike u ovoj nastavnoj godini, a o samim projektima nije htio detaljno govoriti jer kako kaže, doći će vrijeme kada će se oni predstaviti.
– Cilj nam je uključiti se i u Erasmus+ program kako bi omogućili učenicima i nastavnicima obavljanje stručne prakse u inozemstvu – naglašava.

Spomenimo i kako je Latin, osim rada u školi, stručni suradnik na Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici, a radio je i kao stručni suradnik-asistent na Sveučilištu Sjever.
O bivšoj ravnateljici ima samo riječi hvale jer je u svoje vrijeme mnogo toga izvrsnog učinila za školu.
– Nažalost, u zadnje dvije i pol godine radili smo pod covid mjerama kao i sve ostale škole u zemlji te nismo mogli ostvariti sve zacrtane projekte i aktivnosti koje u ovom petogodišnjem mandatu planiramo. Ravnateljica je pokrenula obnovu školske dvorane, uređenje školskog okoliša, opremanje učionica IKT opremom te će se sve što je započelo u mom mandatu i završiti – naglašava Latin te dodaje kako će u svom mandatu svakako težiti internacionalizaciji škole, uređenju interijera, boljoj promociji, povezivanju s tržištem rada i pokretanju projekta izgradnje nove zgrade Srednje škole koja je i više nego potrebna nakon toliko godina.

Planove za naredno razdoblje već ima, a najteže mu se odvojiti od predavanja učenicima//FOTO: MATEA KONFIC

Za njega je funkcija ravnatelja, kaže nam, biti jedan među jednakima i prvi svojim primjerom pokazati kako niti jedan posao nije težak, a ponajmanje ispod časti.

Potvrdio je i da je ova funkcija nabijena odgovornošću jer su škola s velikim brojem učenika i zaposlenika.
– Rad u školskim ustanovama je fleksibilan i neprestano podložan promjenama. Uvođenje novih metoda i tehnologija u nastavi od djelatnika traži neprestano prilagođavanje, kontinuirano cjeloživotno učenje i spremnost za prihvaćanje noviteta – ističe Latin te dodaje da on kao ravnatelj, nastavnici i učenici jedino zajedničkim naporima, međusobnim razumijevanjem i suradnjom mogu postići znatan napredak naše okoline.
U ovoj školi, kaže Latin, svi rade na poboljšanju uvjeta rada, sigurnosti djece u opuštenom i pozitivnom radnom ozračju. On, ali i svi učitelji, školu smatraju svojom drugom kućom te im je itekako važno kako će izgledati i kako će se djeca u njoj osjećati, a funkciju ravnatelja shvaća kao novi izazov u radu.
– Nadam se da ćemo u idućem razdoblju postići još bolje rezultate i pokazati se još spremnijima za suočavanje s novim izazovima u budućnosti. Centar škole svakako su naši učenici, a obavljanje dužnosti ravnatelja traži potpunu predanost čovjeka svom poslu i to ću u svom mandatu i dokazati – zaključuje Latin.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com