Pokrenuta istraga protiv Mladena Jozinovića zbog milijunskog bonusa i lažne diplome

Protiv bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića doneseno je rješenje o pokretanju istrage zbog, kako se navodi u objavi Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo krivotvorenja isprave.


Podsjetimo, Jozinović si je isplatio bonus za dobro poslovanje tvrtke od 1.470.000 kuna.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016. godinu, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, a ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana. Osnovano se sumnja da je okrivljenik na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1.470.000 kuna – navodi Državno odvjetništvo.

Također, sumnja se i da je nabavi lažnu diplomu kojom je dobio posao direktora.

– Osnovano se sumnja i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao s njim radni odnos – smatraju u Državnom odvjetništvu.


Vezani članci

Najčitanije