Policajac tražio mito i dobio pritvor

Nedavno su mediji prenijeli vijest o koprivničkom policajcu koji je optužen za krađu novca od umirovljenog Koprivničanca. Taman kad se pomislilo da je riječ o izdvojenom slučaju, iz PU koprivničko-križevačke stiglo je priopćenje da su u suradnji s USKOK-om dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim prometnim policajcem i 53-godišnjim vozačem teretnog vozila. Dvojac je osumnjičen za kazneno djelo primanja, odnosno davanja mita.


Kriminalističkim istraživanjem došlo se do saznanja prema kojem je osumnjičeni policajac, u utorak, od 53-godišnjeg vozača tražio 10 eura kako bi „zažmirio“ na počinjeni prekršaj. Vozač se složio s prijedlogom davši policajcu mito. Tim potezom nakratko je izbjegao plaćanje kazne za prekršaj, ali je učinio kazneno djelo zbog kojeg mu prijeti zatvorska kazna.

Osumnjičeni policajac četiri dana ranije bio je akterom slične situacije koja se dogodila u Rasinji. Tamo je zaustavio 37-godišnjeg vozača kamiona, inače državljana Srbije i Hrvatske i upozorio ga je na prekršaj koji je moguće previdjeti. Za njega je cijena bila viša, odnosno traženo je da plati 50 eura. Iz policije nismo mogli doznati je li 37-godišnjak platio traženi iznos ili je on bio taj koji je svojom prijavom predao službenika svojim kolegama iz drugog odjela. Tek nam je rečeno da je protiv osumnjičenih podnijeta kaznena prijava USKOK-u te su predani pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenik udaljen je iz dužnosti.

Vezani članci

Najčitanije