Policija zadovoljna tijekom akcije Mir i dobro“, do sad evidentirana samo jedna nedozvoljena uporaba pirotehnike

Kako bi božićni i novogodišnji praznici protekli u miru i sugurnosti Policijska uprava koprivničko – križevačka tradicionalno provedi tradicionalnu nacionalnu kampanju „Mir i dobro“ . U dosadašnjem dijelu provedbe ove preventivne akcije , od 15. do 27. prosinca 2018. godine, policijski su službenici  na svom području proveli niz aktivnosti u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.


– U tom razdoblju nisu zabilježena kaznena djela niti prekršaji nedozvoljenog posjedovanja i uporabe oružja i eksplozivnih sredstava. Za jedan počinjen prekršaj nedozvoljene uporabe pirotehničkog sredstva kategorije F2 prijavljena je jedna osoba. Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava – poručili su iz Pu koprivničko-križevačke.

Iz policije stiže i podsjetnik kako se pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3 čija je prodaja građanima zabranjena, mogu se prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja građanima starijim od 18 godina. Uporaba navedenih pirotehničkih sredstava dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.

Pirotehnička sredstva kategorije F2, F3, T1 i P1 nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana. Građanima također nije dozvoljena nabava niti uporaba petardi i redenika iz kategorije F3, kao ni uporaba pirotehničkih sredstava iz kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe, podsjeća u svojem prioćenju Pu koprivničko-križevačka.

Vezani članci

Najčitanije