Predstavljen 48. Podravski zbornik

Muzej Grada Koprivnice predstavio je 48. izdanje Podravskog zbornika, najdugovječnijeg tjednika u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Ovogodišnji zbornik naslovnicom je i tekstovima posvećen Ivanu Lackoviću Croati. Kako su istaknuli glavni urednik Robert Čimin i izvršna urednica Vesna Peršić Kovač, Zbornik donosi radove mladih muzealki Helene Kušenić, Mihaele Cik i Maše Zamljačanec o ženi kao simbolu, metafori i alegoriji u stvaralaštvu Ivana Lackovića Croate. Tu su i povijesne teme kojima se bave Vladimir Miholek, Mira Kolar-Dimitrijević, Miloš M. Damjanović, Vladimir Šadek, Zvonimir Ištvan, Ksenija Krušelj i Dijana Sabolović Krajina, a već poznati ‘Prilozi’ sadrže četiri izlaganja sa stručnog skupa ‘Vizija budućnosti u tragovima prošlosti’ o globalnom fenomenu Ivana Lackovića Croate iz pera Marijana Špoljara, Božice Jelušić, Edite Janković Hapavel i Ive Kožnjak.
Zbornik sadrži i osvrte, razgovore, prozne i poetske književne uratke, pregled najnovijeg nakladništva i pregled minule godine kroz oči umirovljenika koji je pripremio kroničar.


Vezani članci

Najčitanije