Proglašeni najuspješniji sportaši Koprivničko-križevačke županije

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Koprivničko-križevačke županije u koprivničkom Domu mladih jučer su dodijeljena priznanja najboljim sportašicama i sportašima, sportskim ekipma i djelatnicima za sportske uspjehe u 2022. godini.


Okupljenima su se tijekom svečanosti obratili predsjednik Zajednice sportskih udruga Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, dok je proglašenju ispred Grada Koprivnica prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Jako nas veseli svako slavljenje sporta pa tako i današnja dodjela nagrada najboljih sportašica, sportaša i ekipa iz naše županije. Isto tako, lijepo je znati da je u našoj Koprivnici, prema posljednjim podacima, svaki sedmi građanin registrirani sportaš – rekla je zamjenica Ostriž, poželjevši pritom svima puno zdravlja i sreće u novim sportskim pothvatima.

Dorotea Vencl iz Boks kluba ‘David’ Koprivnica proglašena je najuspješnijom perspektivnom sportašicom, a najuspješnijim perspektivnim sportašem proglašen je Leon Zelenko iz Karting kluba ‘Koprivnica’.

Najuspješnija muška perspektivna sportska ekipa je Kadetska ekipa Streljačkog kluba ‘Križevci 1252’ iz Križevaca, a u ženskoj kategoriji je to Kadetska ekipa Šahovskog kluba ‘Tomislav-Goran’ Sv. Ivan Žabno.


Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije ‘Podravina’, a najuspješniji sportaš s invaliditetom je Ivica Ferenčić iz iste udruge. Najuspješnijom sportskom ekipom osoba s invaliditetom  proglašena je Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije ‘Podravina’ koju čine Iva Šola, Ana Tkalčec, Ivica Ferenčić, Marijan Čmeli, Darko Brglec i Ivica Molnar pod vodstvom trenerice Ljiljane Picer.

Najuspješnija sportašica u 2022. godini je Veronika Drljačić iz Atletskog kluba ‘Križevci’, dok je najuspješnijim sportašem proglašen Domagoj Krulić iz Streljačkog kluba ‘Križevci 1252’.

Priznanje za najuspješniju žensku sportsku ekipu dobila je Seniorska ekipa Twirling kluba Koprivnica, dok je u muškoj kategoriji to priznanje osvojila Seniorska ekipa brzinci – Motociklističkog kluba ‘Križevci’.

Priznanja za izuzetno postignuće u sportu u 2022. godini primili su Josip Benko iz Hrvačkog kluba ‘Podravka’ i Luka Jambreuš iz Streljačkog športskog kluba ‘Podravka’ Koprivnica.

Priznanje za izuzetno postignuće u školskom sportu u 2022 .godini primila je Gimnazija Fran Galović Koprivnica.


Za izniman doprinos u promociji i razvoju sporta na području Koprivničko-križevačke županije priznanje je uručeno Stjepanu Bračku, a za izniman doprinos u promociji i razvoju sporta Ivani Martinčić.

Najuspješnijim trenerom u 2022. godini proglašen je Dragutin Sačarić, a zaslužnim sportskim djelatnikom Ivan Pal koji se na kraju svečanosti i obratio okupljenima uime svih nagrađenih i nominiranih.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com