Provalio u obiteljsku kuću i ukrao vrijedan nakit

U jutarnjim satima u Škrinjarima, naselju u Općini Sveti Ivan Žabno nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit. Policija traga za počiniteljem i otuđenim nakitom. Zbog sve češćih slučajeva provala u posljednje vrijeme policija poziva sve građane da pokušaju međusobno jedni drugima pomoći.


– Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192 – rekao je Dražen Laljek, glasnogovornik PU Kc-Kž i dodao kako neposredno uz kuću ne bi trebalo ostavljajti predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci).

– Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata – napomenuo je.

Vezani članci

Najčitanije