Raskrižje kod ‘Modeca’ u planu za novu signalizaciju

Nedavno održana 5. sjednica Vijeća Gradske četvrti Centar u Križevcima bila je posvećena raspravi o novom projektu pod nazivom “Smirivanje prometa i semaforizacija raskrižja” u Križevcima, istaknuvši posebno izazovno raskrižje kod Osnovne škole Ljudevita Modeca. Ovo raskrižje, koje obuhvaća Ulicu Franje Račkog, Ivana Zakmardija Dijankovečkog, Potočku i Ulicu Tadije Smičiklasa, dugi niz godina izazivalo je probleme u prometu, posebno za školsku djecu i njihove roditelje.


Iz Gradske uprave stigla je potvrda o djelomičnom prihvaćanju projekta, što predstavlja važan korak prema poboljšanju cestovne sigurnosti u Križevcima. Prvi zadatak koji čeka nadležne iz Gradske uprave jest dostavljanje revizije cestovne sigurnosti projekta, nakon čega slijedi dobivanje rješenja te provedba javne nabave radi odabira izvođača.

Iz Gradske uprave su potvrdili kako se radi o projektu ukupne vrijednosti od otprilike 60.000,00 eura, koji će biti sufinanciran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog
prometa Republike Hrvatske. Ovaj projekt ima za cilj poboljšati sigurnost sudionika u
prometu te doprinijeti boljoj prometnoj infrastrukturi grada.

Ako projekt bude odobren, radovi bi trebali započeti u drugoj polovici ove godine. Treba
istaknuti da su se Križevci već prošle godine prijavili za ovaj projekt, ali je zahtjev bio
odbijen. Ipak, ove godine očekuju se bolji rezultati i pozitivniji ishod, što će zasigurno
donijeti dobrobit za sve građane.

Očekuje se da će nova prometna signalizacija značajno poboljšati sigurnost u prometu,
posebno za djecu koja svakodnevno prolaze kroz to raskrižje na putu do škole. Ova inicijativa ne samo da će olakšati kretanje djece i roditelja, već će također smanjiti rizik od nesreća i prometnih incidenata.


Roditelji već godinama izražavaju svoju zabrinutost zbog nedostatka razumijevanja vozača za školsku djecu na ovom raskrižju, ističući kako se mnogi vozači ne pridržavaju propisane
brzine i pravila ponašanja u blizini škole. Stoga je angažman Policijske postaje Križevci za
vrijeme najveće gužve ispred škole bio od ključne važnosti. Prisutnost policijskih službenika
za regulaciju prometa pokazala se kao učinkovit način za osiguranje sigurnosti djece i reda na prometnicama, pružajući dodatnu podršku roditeljima i djeci u očuvanju sigurnosti u prometu.

 

Vezani članci

Najčitanije