Rekonstruirat će se igrališta Osnovne škole Đelekovec i križevačke Gimnazije

Danas su potpisani ugovori za radove na rekonstrukciji igrališta Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Ugovore vrijedno oko 85 tisuća eura potpisao je župan Darko Koren s predstavnicima izvođača radova – direktorom tvrtke Koming Nedjeljkom Potroškom i direktorom tvrtke MSSPORT MARKETING Denisom Mladenovićem.


Potpisivanje ugovora o rekonstrukciji igrališta/ KCKŽ
Potpisivanje ugovora o rekonstrukciji igrališta/ KCKŽ

Župan Koren tom je prilikom istaknuo kako se nastavlja kontinuitet ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu.

– Iza nas su veliki projekti izgradnje školskih sportskih dvorana i projekt CEKOM u Koprivnici i Đurđevcu, no i ovi manji projekti imaju veliku vrijednost za lokalnu zajednicu i vjerujem da će učenici, ravnatelji, načelnici i gradonačelnici te mještani Đelekovca i Križevaca biti vrlo zadovoljni kad radovi na obnovi sportskih školskih igrališta završe – istaknuo je župan.

Župan Darko Koren i načelnica Lara Samošćanec/ KCKŽ
Župan Darko Koren i načelnica Lara Samošćanec/ KCKŽ

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn kazao je kako je ovo rezultat obostrane inicijative na zadovoljstvo građana, a prvenstveno učenika i sportaša.

– Ovakvim projektima dokazujemo kako smo predani poboljšanju kvalitete života djece. U lipnju nas očekuje i važan projekt, međunarodni turnir košarke, koji će okupiti brojne sportske entuzijaste i nadam se da će novo igralište biti spremno. Hvala svima uključenima u ovaj projekt i drago mi je da Grad i Županija odlično surađuju – rekao je Rajn.


Gradonačelnik Rajn/ KCKŽ
Gradonačelnik Rajn/ KCKŽ

Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec također je izrazila zadovoljstvo projektom, a valja istaknuti kako je župan s načelnicom Samošćanec potpisao Sporazum o sufinanciranju projekta gdje Općina osigurava 13 tisuća eura od ukupno 53.500 tisuće koliko su vrijedni radovi na igralištu.

U Đelekovcu će postojeće igralište strojno razbiti i izraditi novi nosivi sloj od zrnatog materijala, kao i asfaltni sloj te završni sloj asfaltbetona. Na novom će se igralištu montirati novi aluminijski golovi i jednocijevna košarkaška konstrukcija, kao i stalak i mreža za tenis te će se iscrtati linije za košarku, rukomet i tenis. U Križevačkoj će se Gimnaziji na postojeće asfaltno košarkaško igralište montirati fleksibilne polipropilenske podne ploče i iscrtati linije za košarkaško igralište, dok će se dotrajale konstrukcije koševa zamijeniti novim jednocijevnim košarkaškim konstrukcijama.

Rokovi za završetak radova su 50 dana od potpisa ugovora.

Vezani članci

Najčitanije