Saračević: Poraz od Lokomotive bio je nedopustiv, čekam reakciju i tražim je odmah u nedjelju

U 5. kolu EHF Kupa snage će odmjeriti Super Amara Bera Bera i RK Podravka Vegeta. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje u San Sebastianu s početkom u 12 sati.


– Ovih osam bodova nakon četiri kola zvuče sjajno i idealno. Ono što smo priželjkivali i željeli se ostvarilo i budimo realni da je netko na početku ovog natjecanja rekao da ćemo nakon četiri kola imati 8 bodova ne bismo bili tako sigurni i jako bi nam odgovaralo – rekla je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović te dodala da ovaj niz žele nastaviti i dalje bez obzira na poraz od Lokomotive.

– Došao je nenadano i činjenica je da je to nedopustivo i da nije trebalo doći u ovom trenutku, ali to je sport i dogodi se loš dan, a bilo je tu i stvari koje nam nisu išle na ruku. Bez obzira na to mi se okrećemo novoj utakmici, a što se tiče domaćeg prvenstva u 4. mjesecu je uzvrat, a mi znamo da nam je cilj osvojiti Kup i prvenstvo dok Europu želimo nastaviti u istom tempu i vjerujemo u dobru utakmicu u Španjolskoj – zaključila je ona.

Trener Zlatko Saračević istaknuo je kako je za njegovu ekipu Bera Bera dobro znani protivnik s kojim su u prvom kolu igrali u Koprivnici. Kako svaka ekipa u EHF Kupu ima svoj stil igre tako se i utakmice razlikuju. Trener u San Sebastianu očekuje veliku trku.

– Sinoć sam gledao utakmicu Bera Bere i Nikobinga, a istaknuo bih jedan zastrašujući detalj. Bera Bera je u toj utakmici imala 71 napad, a to je ukupno 142 napada u utakmici što znači da imate tempo u kojem je napad svakih deset sekundi i svašta se može desiti. Kao što je bilo i ovdje, očekuje nas žestoka i trkačka utakmica i moramo se spremiti na to i odigrati najbolje što možemo – kazao je trener Saračević te naglasio da je cilj ostvariti bod ili dva kako bi se osiguralo prvo mjesto u grupi koje donosi određeni rejting, ali i određenu prednost kod ždrijeba.


Nije izostala ni reakcija trenera na utakmicu s Lokomotivom, a svjestan je kako se poraz u Zagrebu nije smio dogoditi u ovom trenutku.

– Ja ću biti malo grublji, ali to je nedopustivo. Odigrati tako lošu utakmicu protiv protivnika za kojeg znamo koliko vrijedi i koliko zna je stvar koja se ekipi koja ima neki plan u Europi ne smije dogoditi. Zaboraviti neću, a ni oprostiti neću. Sada čekam reakciju i tražit ću je odmah u nedjelju i ako ta reakcija bude pozitivna to ne znači da smo zaboravili nego ćemo to malo lakše prijeći – kazao je trener koji za taj poraz ne pronalazi opravdanje.

Natalia Chigirinova bila je iskrena po pitanju onoga što se može očekivati u nedjelju.

– Pobjedu će u nedjelju odnijeti ona ekipa koja je više bude željela. Ako budemo u nedjelju igrale kao što smo igrale u Koprivnici protiv Craiove i u Zagrebu protiv Lokomotive mi ne možemo pobijediti. Utakmicu protiv Craiove dobili smo kontrama i polukontrama, a problema ima s pozicijskim napadom i to moramo riješiti – rekla je Natalia te istaknula kako je atmosfera u ekipi narušena, ali misli i želje usmjerene su na pobjedu protiv Bera Bere i Nikobinga.

Vezani članci

Najčitanije