Sastalo se križevačko Vijeće za prevenciju i obradilo važne teme po pitanju nasilja među djecom

Članice i članovi križevačkog Vijeća za prevenciju ovog su tjedna održali sjednicu na kojoj su razgovarali o problematici nasilja među djecom te posljedicama ‘lockdowna’ i koronavirusa kod mladih.
Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća, ujedno i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, nakon čega su Ivan Pukec, načelnik križevačke Policijske postaje Križevci, Sanja Jakopović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci i Marina Švagelj Jažić, predsjednica Udruge HERA istaknuli kako kao posljedicu ‘lockdowna’ uslijed koronavirusa bilježe porast nasilja među djecom u križevačkim osnovnim i srednjim školama.


Posebno je naglašeno kako se kod djece vide sve češći slučajevi depresije, slabijeg komuniciranja te općenito smanjenoj volji za učenjem.
Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam naglasio je kako je važna komunikacija s osnovnim i srednjim školama budući da su upravo škole u svakodnevnom izravnom kontaktu s djecom pa mogu prepoznati određena odstupanja u ponašanju i zatražiti pomoć.

Na kraju sjednice predloženo je da se u nadolazećem razdoblju održe sastanci sa školama radi prevencije nasilja i pružanja podrške djeci, ali i njihovim roditeljima.

Vezani članci

Najčitanije