SDP o skandaloznom istupu Damira Felaka(HDZ) vezano za gradnju brze ceste

Nakon što je iz klupe predsjednika Županijske skupštine Damir Felak (HDZ) doviknuo kako je vjerojatno da će brza cesta do Koprivnice doći tek kada u njoj na vlast dođe HDZ, o čemu je izvijestio Glas Podravine i Prigorja, jučer se o njegovom istupu priopćenjem za javnost obratio županijski i koprivnički SDP. Priopćenje potpisuju Tomislav Golubić i Petra Rožmarić, a mi ga prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE: Gospodine Felak, Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija su u Hrvatskoj

Predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, Damir Felak, na jučerašnjoj sjednici konačno je javno obznanio stav HDZ-a oko izgradnje brze ceste do Koprivnice – brza cesta će doći do Koprivnice kada u njoj na vlast dođe HDZ.

Ovakvu izjavu mogao je dati samo netko tko je politički potpuno neodgovoran, da ne upotrijebimo neku težu riječ. Ova je izjava, osim što je neprimjerena i skandalozna,  istovremeno i protuustavna i protuzakonita, a u naravi pokazuje politički duh kakav vlada u HDZ-u. Taj trgovački duh i kupovina naklonosti birača, ali i ruku vijećnika na svim razinama predstavničke vlasti najbolji je dokaz dubine krize institucija naše države. Formula dobrog života koju gospodin Felak primjenjuje u vlastitom slučaju, svodi se na HDZ-ovu iskaznicu kao ključ za vrata raja, onoga u kojemu jako dobro žive razni Felaki i to od političkih funkcija u HDZ-u i tako već dugi niz godina. Nesretna je okolnost što se gospodin Felak u tom svom uživanju političke hladovine nije pokoji put sjetio svojih građana, svoga zavičaja, svoje Županije u dugogodišnjoj političkoj karijeri i kao bivši saborski zastupnik vladajuće većine, član Nadzornog odbora Podravke. Bilo bi dobro vidjeti što je gospodin podobni, sada na mjestu predsjednika Županijske skupštine naše županije, i još mnogih funkcija koje je u svom političkom djelovanju obnašao ili obnaša, javno bez uvijanja osobno napravio da se ubrza izgradnja ove naše „prebrze ceste“ u svom dosadašnjem političkom radu? Ako nema što reći, evo mu prilike da javnosti kaže što je u svojoj dugačkoj političkoj karijeri napravio za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju?! Neku običnu, malu sitnicu po kojoj ga građani Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije mogu pamtiti.

Ako sudimo po intenzitetu radova na ugovorenoj izgradnji dionice brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački, ispada da nije samo Koprivnica taoc HDZ-ove vlasti već cijela Koprivničko-križevačka županija.


Žalosti ovakav pristup HDZ-a prema našoj županiji i prema Koprivnici, žalosti činjenica da isključivo podobni HDZ-u imaju mogućnost dobiti nešto od te iste vlade.

Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija nisu zaslužili ovakav stav HDZ-a, nisu zaslužili ovakav tretman Vlade Andreja Plenkovića.

Sudeći po rezultatima na nedavno održanim izborima za Vijeća mjesnih odbora Grada Koprivnice jasno je da HDZ u Koprivnici neće još jako dugo preuzeti vlast.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com