Slušanje glazbe na slušalice u prometu uzima sve više maha

Zbog korištenja mobitela, u siječnju i veljači sankcionirano je čak 63 sudionika u prometu, istaknula je Mirela Škvorc, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.


Uz to, na današnjoj konferenciji za novinare naglasila je da kazna za korištenje mobitela u vožnji iznosi 500 kuna.

– U posljednje vrijeme zamijećena je još jedna negativna pojava koja utječe na sigurnost sudionika u prometa, a posebice se tiče pješaka i biciklista. Slušanje glazbe na slušalice pojava je koja uzima sve više maha. Riječ je o opasnoj radnji jer glazba odvlači pažnju od situacije u prometu te smanjuje slušni doživljaj drugih sudionika što može biti posebice opasno. Pogotovo kad se ne čuje motorno vozilo koje se približava – kazala je Škvorc napomenuvši da se iz dana u dan šire neprimjereni načini korištenja mobitela u prometu.

Osim što vozačima služi za komunikaciju, postao im je i sredstvo neprimjerene zabave.

– Fotografiranje tijekom vožnje i objavljivanje fotografija na društvenim mrežama još je jedna od zabranjenih radnji tijekom prometovanja – rekla je Škvorc apelirajući na vozače i pješake da prije uključivanja u promet isključe ili maksimalno utišaju svoje mobilne uređaje.


Vezani članci

Najčitanije