Službeno otvorena Virovska prkačijada, natječe se 17-ero udruga žena s područja županije, ali i vrhunski slastičari iz svijeta

Nakon što je jučer održana Mala virovska prkačijada, odnosno natjecanje učenika osnovnih škola središnje Podravine u pripremi i prezentaciji prkača, danas je službeno otvorena i sedma po redu Virovska prkačijada za odrasle.

Uoči otvorenja prisutnima su se obratili te im poželjeli puno sreće u natjecanju Dražen Đurišević, predsjednik stručno-organizacijskog povjerenstva i virovski načelnik Mirko Perok koji je ujedno manifestaciju proglasio otvorenom.

Valja naglasiti kako na natjecanju sudjeluje čak 17 udruga žena s područja županije koje pripremaju slasticu po izvornoj recepturi, ali i vrhunski slastičari iz Japana, Albanije, Australije, Izraela, Mađarske, Armenije, Palestine te Bosne i Hercegovine koji će posjetiteljima predstaviti svoje izvorne slastice.

U sklopu Virovske prkačijade tijekom dana održat će se razne radionice i predavanja, a posjetitelji će moći uživati u specijalitetima poznatih hrvatskih i stranih chefova slastičarstva. Isto tako, na štandovima su izloženi domaći proizvodi i rukotvorine te je svima zagarantirana dobra zabava.

Spomenimo i kako je glavni organizator manifestacije Općina Virje, uz pokrovitelje Koprivničko-križevačku županiju, županijsku Turističku zajednicu te ostale uključene.

Za one koji još ne znaju ili nisu čuli, riječ je o međunarodnom festivalu tradicionalnih kolača u Europi čiji je cilj očuvanje tradicije pečenja sitnih starinskih kolača te spašavanje od zaborava starinskih recepata. Poznato je da se Virje kao i cijelo područje srednje Podravine može pohvaliti bogatom tradicijom pečenja prkača za razne prigode pa je tako osmišljena Virovska prkačijada koja okuplja svjetske majstore slastičarstva i gastronomije te brojne posjetitelje već sedam godina zaredom.  Svaka je bolja, jača i veća od one prethodne te je tako ova manifestacija postala virovski brend, a Virje prepoznatljivo u Hrvatskoj i svijetu kao najslađe selo u Hrvatskoj.

U našoj velikoj fotogaleriji pogledajte kakva je atmosfera danas bila na otvorenju 7. Virovske prkačijade.

+ FOTO: IVAN BRKIĆ

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com