Tijekom produženog vikenda osam prometnih nesreća

Tijekom produženog vikenda, od 22. do 25. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega prometna nesreća s poginulom osobom, prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U rečenim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, jedna teško ozlijeđena, a dvije osobe lakše. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su dva vozača, javljaju iz PU Koprivničko-križevačke.


Prilikom nadzora prometa sankcionirali su 225 prometnih prekršaja, od čega 40 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 79 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno skretanje (1), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepropisna vožnja unatrag (1), nepoštivanje prednosti prolaska (1), nepropisna brzina (2), te nepoštivanje svjetlosnog znaka (1). Policijski službenici, prilikom nadzora prometa sankcionirali su 225 prometnih prekršaja, od čega 40 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 79 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalice, te pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

U posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještano je bilo pet vozača, a šest vozača je uhićeno. Spram tri vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni novčanom kaznom, bezuvjetnom i uvjetnom kaznom zatvora i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Jedan vozač doveden je na izdržavanje kazne zatvora u Bjelovaru. Mladi vozači prouzročili su tri prometne nesreće, a radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su četiri mlada vozača.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 24. lipnja, u 17.50 sati u Ulici hrvatske državnosti u Herešinu, kada je 52 – godišnji vozač upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 3,16 promila.


Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u ponedjeljak, 25. lipnja, u 13.23 sati u Vlaislavu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 123 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Vezani članci

Najčitanije