Treće mjesto je iznad očekivanja. Viši rang? Trebamo biti realni

Rukometaši Koprivnice završili su jesenski dio sezone u sjevernoj skupini Druge hrvatske rukometne lige na visokom trećem mjestu. Sjajan je to rezultat za koprivnički klub, kojem je uoči početka sezone glavni cilj bilo osiguravanje opstanka u ligi.


– Ispočetka smo mislili da pripadamo sredini ljestvice, ali smo bili sve bolji i bolji. Još da nam premierligaški klubovi nisu spuštali igrače u svoje druge momčadi, možda bismo bili i jesenski prvaci, no nije ni ovako loše – kaže Filip Turk, trener Koprivnice.

Petrinja i Rudar 2 zauzimaju dvije vodeće pozicije s po 20 osvojenih bodova, dok Koprivnica, Ludbreg i Medveščak Zg imaju po 19 bodova.

– Nemamo nikakav presing, igramo opušteno i bez opterećenja. Logično je da su nakon ovakve polusezone odmah porasle i ambicije…

Spremate li se možda napasti i viši rang?


– Prije svega, trebamo biti realni. Financije su nam takve kakve jesu, a k tome imamo i problem odaziva na treninge jer su nam neki dečki na studiju u Zagrebu. Opstanak smo osigurali već u studenome, a igrački kadar kakvog imamo je za Drugu ligu i više nego dobar. Jasno je da igrači i ja kao trener imamo ambiciju za napredovanjem, ali ne treba ići grlom u jagode – naglašava Turk.

Sve u svemu, jesenski rezultat je iznad očekivanja svih u klubu.

– S obzirom na sve probleme s kojima se susrećemo, među kojima su i kasni termini treninga, možemo biti zadovoljni ostvarenim. Imamo tri iskusnija dečka iz Čakovca koji su nam stvarno pojačanja, kako na utakmicama, tako nam znače zato što naši mladi dečki uz njih stasaju. To se pokazalo kao jako dobra kombinacija, kadeti iz 2006 . godišta dobili su priliku trenirati i igrati, stvarno se vidi napredak. Isto tako, napredak je vidljiv i u kadetskoj ligi, gdje imamo najmlađu ekipu, ali je također pri vrhu.

Ulaganje u Školu rukometa isplaćuje se RK Koprivnici. U natjecanju sad osim seniora ima i U17, U15, U13 i U11 momčad.

– Nama je cilj da kroz par godina možemo složiti prvu ekipu od domaćih igrača, dakle da nam ne treba nitko sa strane. Jedini problem u cijeloj priči je što većina djece odlazi na fakultete nakon srednje škole i više ne mogu redovito trenirati. Sad se snalazimo na razne načine, uglavnom studenti treniraju po klubovima u Zagrebu, pa su nam za vikend na raspolaganju za trening u petak i za utakmicu.


Jednu je stvar Filip Turk želio posebno naglasiti.

– Naši mladi igrači Fran Premec i Marin Milošević bili su na okupljanju mlađekadetske reprezentacije, što je pokazatelj dobrog i kvalitetnog rada jednog drugoligaškog kluba – zaključio je Turk.

Tekst: klikaj.hr

 

Vezani članci

Najčitanije