Tržnica od milijun eura promijenit će vizuru Kloštra Podravskog

Općina Kloštar Podravski ima razloga za veselje. Uskoro će se otvoriti novoizgrađena školsko-sportska dvorana, a prije samo koji dan odobreno im je milijun eura. Navedena sredstva ovo podravsko mjesto dobit će od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a najviši mogući iznos stiže temeljem Odluke o rezultatima administrativne provjere. Službeni naziv je ‘Gospodarska građevina poslovne namjene tržnica Kloštar’, a imat će integriranu sunčanu elektranu.


Općina je još ranije kupila zemljišta u samom središtu mjesta, te ovim projektom planiraju promijeniti cijelu vizuru centra sela. Originalno zvana gospodarska građevina poslovne namjene imat će prizemlje sa zatvorenim i otvorenim dijelom tržnice. Zatvoreni dio činit će osam prodajnih prostora, hladnjača, strojarnica i sanitarni čvor, dok je otvoreni dio zamišljen kao natkriveni prostor za prodaju proizvoda na prodajnim stolovima. Osnovna svrha i razlog ulaganja je osiguravanje odekvatnog prostora velikom broju gospodarstvenika s područja općine za prodaju svojih proizvoda i usluga, dok je cilj potaknuti lokalno ali i šire stanovništvo na kupovinu domaćih i kvalitetnih proizvoda te ujedno pomoći  gospodarstvenicima da svoje proizvode ponude na domaćem tržištu.

Tržnica za OPG-ove

– Dvije godine smo radili na tom projektu koji nam je sad odobren. Drugi tjedan ćemo raspisati javnu nabavu za odabir izvođača i nadam se da ćemo u trećem, četvrtom mjesecu početi s radovima kako bi sve moglo biti gotovo do kraja 2023. godine, ako će sve ići svojim tijekom. Tržnica će biti u samom centru sela, nasuprot poznatog Royala, imat će fontanu, 37 parkirnih mjesta, promijenit će se vizura cijelog sela – rekao nam je načelnik Siniša Pavlović. Općina Kloštar Podravski broji zavidnih 273 OPG-a na svom području, a ova tržnica zamišljena je kao mala zelena tržnica za sve OPG-ove s područja tog dijela Podravine, ne samo za one iz Kloštra. 

– Imamo brojne ljude koji se bave poljoprivredom, bit će tu puno dobrih stvari i za nas i za njih. Tržnica će imat i integrirano sunčano napajanje, radi se o zelenoj omotnici, to je baš ono što EU traži, energetsku učinkovitost – govori nam Pavlović. APPRRR je za izgradnju Tržnice Kloštar odobrio iznos od 7,5 milijuna kuna. Spomenimo još kako će otvorenje nove školsko-sportske dvorane biti 22. prosinca, dvorana je prošla tehnički pregled, dobila uporabnu dozvolu, a na njeno otvorenje doći će brojni uvaženi gosti čija će imena biti poznata drugi tjedan.


FOTO / OPĆINA KLOŠTAR PODRAVSKI

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com