U Đurđevcu jučer počela s radom nova oftamološka ordinacija

U đurđevačkom Domu zdravlja jučer je službeno s radom započela specijalistička ordinacija oftalmologije i optometrije u kojoj radi liječnica Blaženka Topolčić Blažek.


Sredstava za nabavu 300 tisuća kuna vrijedne medicinske opreme potrebne za rad ordinacije osigurala je Županija.

Zadovoljstvo početkom rada ordinacije izrazio je župan Darko Koren, naglasivši kako je Županija predana ravnomjernom ulaganju u zdravstveni sektor, kako bi građanima omogućila kvalitetnije i dostupnije medicinske usluge.

‘Kontinuirano podižemo standard zdravstvene usluge u Đurđevcu i općenito na prostoru cijele županije, a ovo je velik korak za građane koji neće morati odlaziti u Koprivnicu na pregled oftalmologa. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom procesu, a posebno liječnici i Domu zdravlja na suradnji te vjerujem kako će građani biti zadovoljni pruženim uslugama. Svi znamo da je važno imati suvremenu opremu, što smo se potrudili i nabaviti, no najvažniji u cijeloj priči ipak su ljudi. Želim vam mnogo uspjeha u radu ordinacije, a mi ćemo vam i nadalje biti podrška.’, dodao je župan te spomenuo i ostala ulaganja u zdravstvenu zaštitu na području Đurđevca, poput osiguravanja Tima 2 hitne medicinske pomoći, uređenje novih prostora za fizikalnu terapiju te planove za rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja.

FOTO / KCKŽŽUP

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković također je izrazila zadovoljstvo što su, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, uspjeli privući liječnički kadar, čiji je nedostatak problem na razini cijele Hrvatske.


‘Veseli nas što imamo popunjene sve timove zdravstvene skrbi, a sljedeće godine u planu su kapitalni projekti – rekonstrukcija ove zgrade u Đurđevcu te priprema projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju zgrade u Križevcima. Ponosna sam što ova ordinacija ima suvremenu dijagnostiku i stručni kadar koji će pospješiti zdravstvenu skrb i smanjiti liste čekanja u koprivničkoj bolnici. Vjerujem da ćemo odlično surađivati, na korist naših građana’, naglasila je ravnateljica Hanžeković.  

Liječnica Topolčić Blažek, koja je i koautorica prve hrvatske stručne literature o korištenju OCT uređaja, zahvalila je Županiji i Domu zdravlja na podršci i ulaganjima te poručila kako je ovo velik dan za građane Đurđevca i okolice: ‘Mnogo je truda uloženo u nabavu suvremene opreme koja nam je potrebna u radu, a najponosniji smo na OCT uređaj koji je izvanredan za dubinsko snimanje oka najnovijom tehnologijom i služi, primjerice, za praćenje pacijenata koji imaju očni tlak, oštećenje očnog živca i slično. Među prvima smo u Hrvatskoj dobili posebnu leću, kojom se, između ostalog, prate glaukomski pacijenti i vjerujem da će naši građani biti zadovoljni uslugama koje im omogućavamo.’

Otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Radno vrijeme oftalmološke ordinacije je ponedjeljkom i utorkom u poslijepodnevnom terminu, a srijedom, četvrtkom i petkom prijepodne.


 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com