U Križevcima možete pogledati kako je izgledalo jedno od prvih računala

U sklopu Dana Marcela pl. Kiepacha danas je u križevačkoj Likovnoj galeriji Gradskog muzeja otvorena izložba vrijedne donacije osobnih fotoaparata i fotoopreme iz druge polovice prošlog stoljeća koju je donirao sugrađanin Željko Hlebec.
Osim fotoopreme, izloženo je i jedno od prvih kućnih računala, naglasila je tako uvodno Tea Hatadi, ravnateljica Muzeja pojasnivši potom tko je bio Željko Hlebec.


– Željko jako cijeni Križevce i voli Križevce, a zašto je to važno, zato što je on dugo godina radio kao fotograf za Vjesnik i sve novine koje su tada izlazile u prošlom stoljeću i nešto početkom ovog tisućljeća. Bilježio je Križevce i zato nam je Željko jako važan – istaknula je i dodala kako je donirao Muzeju svu svoju fotografsku opremu koju je godinama sakupljao što je njima iznimno drago i važno.

Donacija osobnih fotoaparata i fotoopreme iz druge polovice prošlog stoljeća Željka Hlebeca / FOTO GRAD KRIŽEVCI

– Zahvaljujem Gradskom muzeju što je uspio i ove godine uključiti se u Dane Marcela pl. Kiepacha i što je uspio održati kontakte s našim sugrađaninom Željkom Hlebecom koji već 50 godina neumorno, kako profesionalno, tako i volonterski, radi na promicanju Križevaca – naglasio je Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam te potom izložbu proglasio otvorenom.

Na otvorenju ove izložbe, koja ostaje otvorena sve do ove subote, ujedno je prikazan i video o izložbi ‘Hrvatska svijetu’ koja je održana početkom 2021. godine u Zagrebu, a na kojoj su predstavljeni hrvatski velikani među kojima je bio i Marcel pl. Kiepach.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com