U sklopu Uskrsa u Križevcima Prigorce čekaju podjela besplatnih ribica, razne izložbe, moto utrka i drugi događaji

Manifestacija ‘Uskrs u Križevcima’ održavat će se od 2. do 12. travnja, a u sklopu nje pripremljen je bogat program za sve uzraste. Prvi dan manifestacije, u nedjelju s početkom u 18 sati u prostorijama Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva LIPA održat će se izložba domaćih i europskih pisanica koja svake godine okupi velik broj pisanica ukrašenih raznim tehnikama svih generacija, od vrtićke do umirovljeničke dobi.
Križevačka knjižnica ‘Franjo Marković’ također je pripremila niz programa pa će tako najmlađi Križevčani u četvrtak 6. travnja u 10 sati moći pogledati crtani film ‘Uskršnji zec dolazi u grad’, a u utorak, 11. travnja moći će se priključiti Uskršnjoj dječjoj čajanci. Uz to, svi posjetitelji Knjižnice moći će razgledati izložbu novih knjiga i slikovnica na temu Uskrsa za vrijeme rada knjižnice od 6. do 12. travnja.
Tradicionalno na Veliki petak Grad će na Strossmayerovom trgu kod paviljona s početkom od 10 sati počastiti građane ribicama.
Središnja događanja odvijat će se na Veliku subotu kada najmlađe u jutarnjim satima očekuje velika potraga za pisanicama na Nemčićevom trgu, dok će se navečer upaliti vuzmica.
Potraga za pisanicama počinje u 10 sati, a sakrit će se čiste bijele pisanice koje će se po završetku potrage djeca moći ukrasiti na radionici oslikavanja pisanica.
Uz to, Križevačke čunčane čipkarice predstavit će način ukrašavanja pisanica čunčanom čipkom, za djecu će biti osiguran prigodan ‘facepainting’, dok će djeca za najljepše ukrašenu pisanicu osvojiti i prigodne nagrade.
Na Veliku subotu u 21 sat upalit će se vuzmica koju će i ove godine pripremiti vrijedni djelatnici križevačke Javne vatrogasne postrojbe iza vatrogasnog doma. Osim vuzmice, posjetitelji će moći kušati lovački paprikaš koji će pripremati članovi Lovačkog društva Sveti Hubert,, a za glazbeni ugođaj pobrinut će se Tamburaški sastav Ines.


Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak u organizaciji AMK Križevci, Grada, Općine Gornja Rijeka i križevačke Policijske postaje s početkom u 9 sati građani se mogu priključiti 12. Moto i biciklističkom druženju koje će se ove godine voziti na relaciji od Križevaca do Dropkovca. Program će započeti na Strossmayerovom trgu kada će se uručiti nagrade i priznanja najboljim vozačima bicikla, mopeda, motocikla i quada te održati prigodan program u kojem će nastupiti križevački Gradski puhački orkestar, Križevačke mažoretkinje i djevojačka straža.

Ruta biciklista

Biciklisti će voziti na relaciji Križevci, Guščerovec, Sveti Petar Orehovec, Vukovec i Dropkovec, a motociklisti će se kretati rutom Križevci, Pesek, Podgajec, Gregurovec, Miholec, Selnica Miholečka, Lukačevec, Barlabaševec, Donja Rijeka i Dropkovec.
Po dolasku u Dropkovec održat će se blagoslov vozača u crkvi sv. Franje Ksaverskog, a nakon toga će za sve sudionike biti organiziran i zajednički ručak.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com