U svibnju građani predali čak 3277 komada raznog streljiva

Tijekom svibnja građani s područja cijele županije dragovoljno su predali policiji poluautomatsku pušku, četiri ručne bombe, 13 komada ostalih rasprskavajućih sredstava, jedan komad ostalih vrsta oružja, 3277 komada raznog streljiva i 0,8 kilograma eksploziva.


– Dragovoljnim izručivanjem oružja i streljiva koje su nedozvoljeno posjedovali, građani koji su se odlučili na to, otklonili su opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas, ali i izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije – javili su iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

Inače, akcijom „Manje oružja – manje tragedija“ omogućeno je građanima dobrovoljno predavanje zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružjeautomatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 


PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJUGrađani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Vezani članci

Najčitanije