Učenici iz Švedske na stručnoj praksi u Koprivnici

Učenici privatne NTI Gimnazije iz švedskog Kristianstada borave u Koprivnici u sklopu projekta Erasmus+. Riječ je o sada već i tradicionalnoj suradnji s koprivničkom Obrtničkom školom kojom se nastoji ostvariti veća uključivost, dostupnost i održivost prilikom razvoja europskog prostora obrazovanja.


Dobrodošlicu i ugodan boravak u Obrtničkoj školi Koprivnica učenicima iz Švedske zaželjeli su ravnatelj škole Zlatko Martić, koordinatorica dolazne mobilnosti Dubravka Jakupec i stručni pedagog Tomislav Terstenjak.

Nakon prijema u Obrtničkoj školi, dočekao ih je u Gradskoj upravi i gradonačelnik Mišel Jakšić na prijemu za učenike, te nastavnika Christiana Van Gilsa, pomoćnika nastavnika Antona Anderssona i nastavnicu informatike i računarstva te projektnu koordinatoricu mobilnosti Obrtničke škole Dubravku Jakupec. Osnovne informacije o našem gradu okupljenima je prezentirao pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Spomenimo još da će šestero učenika iz Švedske u pratnji dvoje nastavnika u iduća  tri tjedna obavljati stručnu praksu u tvrtki STS d.o.o. specijaliziranoj za popravak elektroničke i telekomunikacijske opreme.

Inače, NTI Gimnaziju iz Kristianstada polazi najviše 200 učenika te je fokusirana na tehnologiju, znanost i IT industriju, a dio su partnerstva s RISE-om, švedskim i državnim istraživačkim institutom.


FOTO: Obrtnička škola Koprivnica

Vezani članci

Najčitanije