Uskoro kreće rekonstrukcija krovišta đurđevačkog Obrtničkog doma stradalog u požaru

Privode se kraju radovi na raščišćavanju prvog kata đurđevačkog Obrtničkog doma koji je prije dva tjedna teško stradao u požaru. Đurđevačka gradska uprava obavijestila je javnost kako su troškovi vatrogasne intervencije iznosili oko 23.000 kuna dok će ukupni troškovi raščišćavanja i strojeva iznositi oko 90.000 kuna. Dobra vijest u svemu je da je zgrada bila osigurana pa Grad Đurđevac, Udruženje obrtnika Đurđevac, a ni komunalne tvrtke zbog požara neće pretrpjeti nikakve financijske štete.


-Trenutno je u tijeku izrada troškovnika za potrebne radove na rekonstrukciji, te statičkog proračuna, a nakon što se prikupe ponude krenut će se sa radovima na zgradi. Ukupna cijena radova na rekonstrukciji će biti poznata nakon što pristignu ponude, a o čemu ćemo obavijestiti javnost – poručili su iz đurđevačke gradske uprave te dodali kako je planirani završetak svih radova na zgradi početkom srpnja ove godine.

Opožarenu zgradu obišle su i delegacije Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Dragutinom Ranogajcem te Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na čelu s predsjednicom Irenom Kovačić koji su iskazali potporu te obećali financijsku pomoć.

 

Vezani članci

Najčitanije