FOTO / Uz kraljevsku gozbu, kuhano vino i renesansne zvuke otvoren Srednjovjekovni božićni sajam

Iako je događaj organiziran bez klasičnih lampica, plastičnih igračaka i božićnih drvca čarolija blagdana je zavladala najstarijim koprivničkim trgom, Trgom dr. Leandera Brozovića gdje je danas u večernjim satima otvoren drugi po redu Srednjovjekovni božićni sajam.


Veliko veselje otvaranjem jedinstvenog sajma u Hrvatskoj izrazio je odmah na početku Renato Labazan, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice, koji je potom istaknuo kako su prošle godine dva tjedna Sajma pokazala da Koprivnica može napraviti posebnu priču ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire.

– Navikli smo na božićnu čaroliju uz lampice, plastične igračke, orašare, ali ovdje nema orašara, već samo oraha, ali i široku paletu proizvoda koju naši vrijedni članovi Udruge Anno Domini proizvode na način kako se to radilo prije 500 godina – kazao je Labazan i dodao kako će u ova četiri vikenda svi posjetitelji Sajma moći uživati u atraktivnim izvođačima, srednjovjekovnom slikarstvu, glazbalima, jaslicama i mnogim drugim sadržajima.

Riječi podrške koprivničkoj Turističkoj zajednici kao i svim sponzorima i partnerima pružio je potom župan Darko Koren i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Ovaj Sajam je doista jedinstven i prekrasan i vraća nas u vrijeme kada se živjelo puno mirnije i drugačije i gdje nije bilo jurnjave i stresa kao što je to danas. Veliko hvala svim sponzorima i partnerima što podržavaju sve naše manifestacije i naravno veliko hvala svima vama jer da nema vas i vašeg zanimanja sve to ne bi imalo smisla – naglasio je Jakšić i poželio svima dobru zabavu te službeno otvorio ovogodišnji Srednjovjekovni božićni sajam.


Sajam starih zanata i obrtnika, putujući trgovci, streličarstvo za djecu, izložba srednjovjekovnih glazbala, kaligrafija, srednjovjekovna tiskara, lakrdijaši, srednjovjekovna kupelj, domaće životinje i još više čeka vas u narednih četiri tjedna, odnosno 23. prosinca.

Spomenimo i kako ugostiteljsku ponudu čine jela spravljena po srednjovjekovnim recepturama, a osim navedenog, moći ćete  besplatno razgledati i koprivnički Muzej te interaktivne izložbe posvećene vinogradarstvu i podrumarstvu u novouređenom podrumu Muzeja. Također, očekuje vas i promocija vinske ceste Podravine uz degustaciju i prodaju vina renomiranih podravskih vinara te žongliranje vatrom Koprivničkih mušketira i haramija.

Djelić blagdanske atmosfere donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com