Većinom glasova vijećnici imenovali Mariju Mesarić za v.d. Muzeja grada Koprivnice

U petak, 15. ožujka održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo 18 od ukupno 19 vijećnika, a raspravljalo se o 29 točaka dnevnog reda.


Sjednica je započela prvom točkom dnevnog reda, a to su pitanja i prijedlozi. Prvo pitanje postavio je vijećnik Timon Fabijanec (SDP). Zanimala ga je mogućnost postavljanja teleskopa u središte grada radi promatranja nebeskih tijela u ljetno vrijeme, koje bi privuklo dodatan broj naših građana i ostalih posjetitelja u centar grada. Vijećnika Mladena Fajdetića (HDZ) zanimala je rekonstrukcija pješačke staze na Trgu Zlate Bartl i Trgu Eugena Kumičića te staza na potezu od gradskog Muzeja i dvorane Branimir. Zbog privremenog zatvaranja Zagrebačke ceste došlo je do pojačanog prometa teretnih vozila kroz Čakovečku ulicu te je zbog toga vijećnik Dražen Mikulec (nezavisni) uime zabrinutih stanovnika toga dijela grada uputio gradonačelniku apel da se što prije pokuša riješiti problem u dogovoru s izvođačem radova i koprivničkom policijom. Vijećnika Sašu Cestara (HDZ) zanimala je situacija oko stanja puteva u prigradskim naseljima koja su obnovljena OB tehnikom. Koji su planovi oko smanjenja korištenja osobnih vozila u središtu grada i uvođenja javnog prijevoza, zanimalo je vijećnika Davora Milakovića (DP). Vijećnica Ksenija Kraljic Babić (SDP) postavila je pitanje oko pojačane zaštite gradske imovine koja se konstantno uništava od strane nepoznatih osoba u središnjem parku. Vijećnika Gorana Pakasina (HNS) zanimala je situacija oko uređenja fasada na zgradama u užem centru grada, odnosno neka vrsta poticaja za izvršenjem radnje, pošto građani nisu iskazali preveliko zanimanje za subvencioniranje istih. Isto tako, podsjetio je na upućenu inicijativu za prijedlog davanja imena jednog od trgova ili jedne od ulica po poznatoj hrvatskoj političarki Savki Dabčević-Kučar.
Na sva pitanja vijećnika odgovarao je gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP).

Od preostalih točaka dnevnog reda izdvajamo prihvaćanje Izvješća o radu gradonačelnika Grada Koprivnice za razdoblje od 1. srpnja do kraja prosinca prošle godine i to većinom glasova vijećnika.
Većinom glasova vijećnika prihvaćeno je Rješenje o razrješenju ravnatelja Muzeja Grada Koprivnice Roberta Čimina i imenovanju vršiteljice dužnosti ravnatelja Muzeja grada Koprivnice Marije Mesarić, kao što smo i najavili.
Donošenje Odluke o dopuni Odluke o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima na području Grada Koprivnice, prema kojoj se širi zona naplate o čemu smo pisali, uslijedilo je nakon kratke rasprave i to jednoglasnom odlukom vijećnika.

Vezani članci

Najčitanije