Vozili potpuno pijani, jurili brzinama trkaćih automobila, a žena stradala na zebri tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikend na podravsko-prigorskim cestama dogodila se jedna teška nesreća, jurilo se opasnim brzinama i sjedalo za volan s povelikom koncentracijom alkohola u krvi.


Zabilježene su dvije prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Riječ je o ženi na koju je naletio osobni automobil kada je prelazila cestu preko zebre u Starogradskoj ulici u Koprivnici. Također, bila je tu i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao mladi vozač. Vozači koji su sudjelovali u navedenim prometnim nesrećama nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa sankcionirali su 130 prometnih prekršaja, od čega 19 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 57 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda zatečen je jedan recidivista.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen i spram istog je proveden žurni prekršajni postupak kod nadležnog suda.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 23.30 sati u Koprivnici, u Ulici Mije Šimeka, kod 24-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,22 promila.


Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u 10.30 sati na državnoj cesti broj 2 u Budančevici, u Ulici Stjepana Radića kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 136 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Vezani članci

Najčitanije