Više od 40 zabavnih programa u sklopu Adventa u Križevcima

Predstavljen je program šeste po redu manifestacije Advent u Križevcima koja počinje ovog petka.


Bogat program

Gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je kako je ove godine pripremljeno više od 40 zabavnih programa i kako je siguran da će i ove godine Advent svim građankama i građanima izmamiti osmijeh na lice i ponuditi priliku da se dodatno druže.

– Pozivam sve da od 2. prosinca poprate brojne sadržaje, s tim da već ovoga petka krećemo s otvaranjem klizališta i još jednom od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog programa – zaključio je Rajn.

Izvođači adventa


Danijel Šaško, predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik gradonačelnika, osvrnuo se na izvođače koji će nastupiti na ovogodišnjem Adventu i naglasio kako će cijena ulaznice za klizanje biti 10 kuna, a svi koji nemaju klizaljke moći će iste unajmiti za također 10 kuna.
Što se tiče otvorenja, u 18 sati počet će nastup učenika Glazbene škole Alberta Štrige, potom slijedi nastup profesionalnih klizača na klizalištu te koncert Roberta Marekovića i Swingersa, a bitno je i naglasiti da se na dan otvorenja sezone klizanja u Križevcima neće naplaćivati ulaznica za klizanje.
Šaško je potom napomenuo i kako će i ove godine biti nekoliko vinskih događanja kroz projekt Cross-border Wine Routes 2 s ciljem promocije vinske ceste križevačkog Prigorja te je dodao kako je novost ovogodišnjeg Adventa korištenje višekratnih čaša.

– Čaše će se kaucirati i bit će depozit pa ćete ih moći uzeti, koristiti i potom vratiti te dobiti novac za njih. Time ćemo izbjeći oko 50.000 čaša koje su do sada tijekom manifestacije završile u otpadu jer u pravilu nisu reciklabilne – poručio je.

Na konferenciji za medije predstavljen program Adventa / FOTO GRAD KRIŽEVCI

Noćna utrka


O drugoj po redu humanitarnoj utrci Advent KŽ Run govorio je Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, koji je pritom kazao kako će se ona održati u nedjelju, 18. prosinca u 18.30 sati.
– Vrlo je važno reći da je to prva križevačka utrka takvog tipa koja se odvija po noći, a najvažnije je da će se sav prikupljeni prihod od kotizacija donirati u humanitarne svrhe. Broj sudionika bit će ograničen na oko 120, a duljina staze bit će 2,2 kilometara – istaknuo je i dodao kako se svi koji žele prijaviti mogu putem google obrasca od 1. prosinca.

Novi programi

U sklopu ovogodišnjeg Adventa odvit će se i dva nova programa u organizaciji križevačke Udruge kineziologa koje je predstavila Marjana Fržović, predsjednica Udruge.
– Srijedom i petkom od 22 do 23 sata održavat će se škola klizanja za odrasle koju će voditi Marjana Marinić, a u subotu ćemo imati Sajam skijaške odjeće i obuće koji će se održati od 9 do 13 sati tako da svi zainteresirani koji žele zamijeniti djeci skije ili odjeću možda nađu nešto – naglasila je.

FOTO / GRAD KRIŽEVCI

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com