ANTONIO PRANJIĆ Trebamo biti lideri u čitavoj regiji, Obrvana jako cijenim

Antonio Pranjić dugo je već godina vojnik kluba. Puno je puta uskakao kao vatrogasno rješenje na klupu seniorske ekipe Podravka Vegete, a od ove sezone našao se u novoj ulozi voditelja škole rukometa.
Zadužen je za kompletnu školu rukometa, za koordinaciju između trenera, za raspored termina, treninga, način rada, dogovaranje utakmica, turnira i natjecanja, plus još praćenje ostalih ekipa, natjecanja, igračica iz drugih regija i država te praćenje onih koje bi jednog dana mogle biti dio seniorske ekipe.
– Također, uveo sam novi sustav rada u školu rukometa. Riječ je o drugačijem pristupu u obrani, drugačijim postavkama igre u napadu, pratimo modernije trendove. Tek smo počeli, ali vide se naznake da smo na dobrom putu, igračice su neke stvari već usvojile. Kako će vrijeme odmicati bit će to i bolje. Radimo na razvoju njihovih znanja i sposobnost, da imaju više rješenja u određenoj situaciji, da se razvijaju kao igračice i da kad dođu do prve ekipe budu spremne za izazove koji dođu pred njih – kaže Pranjić koji je preuzeo i ekipu Podravka 2 Lino sastavljenu od ekipa U15 i U17 koje zajedno treniraju.


Želimo da naše ekipe igraju puno više utakmica, imamo puno igračica u svim ekipama, da imaju veći fond natjecateljskih susreta – kaže Pranjić

Međunarodni rukometni turnir u Pozoju trajao je četiri dana, a Podravka je na njemu nastupila s U13 i U15 selekcijom. U četiri generacije natjecalo se preko 100 ekipa, a Podravkina U15 generacija osvojila je prvo mjesto.
– Cure su bile odlične, sve što smo radili na treninzima su implementirale u igru i zasluženo došle do zlata. Igrale su protiv jakih ekipa, u finalu bile bolje od Slovakinja, to je jedan lijepi početak sezone za njih, jedan putokaz za dalje. Generacija U13 osvojila je 5. mjesto što je lijep rezultat – govori voditelj škole rukometa. Za najbolju igračicu turnira (U15) proglašena je Tena Jurlina, lijeva vanjska igračica koja je stigla ljetos i sjajno se prilagodila.

Ovakvi turniri ekipi služe prvenstveno za uigravanje i razvoj. Generacije U11 i U17 bile su na dvodnevnom turniru u Samoboru i osvojile su prvo mjesto u obje konkurencije. Tara Đelekovčan bila je MVP U17, a Iva Kljajić bila je MVP i najbolji strijelac u generaciji U11.
– Želimo da naše ekipe igraju puno više utakmica, imamo puno igračica u svim ekipama. Kako bi svi dobili pravu priliku za razvoj priključili smo se natjecanju zagrebačke međužupanijske lige s generacijama U11 i U13. Tijekom sezone skupit će velik broj utakmica, želimo da igračice dobiju puno veći fond utakmica kroz sezonu – priča te dodaje da će uvesti i individualni rad s mlađim kategorijama u jednoj smjeni.

Mlade Podravkine nade pod budnim su okom Antonija Pranjića

Pranjić je četiri godine radio s prvom ekipom, imao je čast biti glavni trener kad su osvojili posljednji naslov prvaka, a nedavno i Kup. Iako su ga mnogi htjeli vidjeti kao trajno rješenje na klupi Podravke, nju je preuzeo Obrvan.
– Dosad nismo imali vremena previše surađivati, ali ono što jesmo zadovoljan sam. Izuzetno ga cijenim i optimističan sam oko njegovog rada – govori Pranjić.

Nakon osvajanja rukometne bronce koja je uvelike pomogla u popularizaciji rukometa ima dosta sredina u Hrvatskoj koje jako dobro rade s mladima i tako ‘pomažu’ Podravki i Lokomotivi.
– Mislim da se dosta često zaboravlja na njih, ima itekako trenera u tim, da kažem, ‘manjim’ klubovima koji su bitni za razvoj rukometa u Hrvatskoj – ističe.


Danas u inozemstvu igra dosta hrvatskih rukometašica, što ranije nije bio slučaj. Hrvatski rukomet svoje uvjete, ulaganja u njega, ne može uspoređivati s najvećim europskim državama, ali može dati sve od sebe da prati trend.
– Imamo puno prostora za napredak, ne moramo brinuti za budućnost. Dat ću sve od sebe da školu rukometa podignemo na višu razinu i postanemo lider u ovom dijelu Europe – poručio je na kraju Pranjić. (jk)

 

Vezani članci

Najčitanije