BEZOČNA PRIJEVARA//Od građana koji su potraživali kredite izvukla skoro pola milijuna kuna

Gospođa koja je iskoristila naivnost građana osuđena je na Općinskom sudu u Koprivnici. Ova 37-godišnjakinja iz Siska, inače otprije poznata pravosuđu po višestrukim prijevarama,  uspjela je od Križevčanke i Drnjanke, ali i građana iz drugih dijelova Hrvatske, izvući ukupno 475 tisuća kuna. Okrivljena je putem interneta oglasila da posreduje između Erste&Steiermärkische banke i Raiffeisen banke pri realizaciji kredita.


Modus operandi je bio takav da joj je tražitelj kredita putem Western uniona morao uplatiti određeni iznos kako bi ova ishodila kredit. Na ovu je smicalicu nasjela Križevčanka koja je prevarantici u listopadu 2017. uplatila 87,5 tisuća kuna. Mislila je da će joj okrivljena pomoći u dizanju kredita u iznosu 120 tisuća kuna.

Drnjanki je u prosincu 2016. na sličan način uzela 22,1 tisuću kuna za realizaciju kredita vrijednog 35 tisuća eura. Naravno, kredit nije, kao i uplaćeni novac, nikad dobila. Na istu smicalicu nasjelo je još 15 građana iz kontinentalnog dijela Hrvatske koji su 37-godišnjakinji ukupno uplatili skoro pola milijuna kuna.

Okrivljena je u svom iskazu na sudu priznala krivnju rekavši da je i sama žrtva manipulacije. Kako je svjedočila, našla se u teškoj financijskoj situaciji jer je od jednog kreditnog ureda u Zagrebu posudila 20.000 kuna. Kreditori su ju raznim manipulacijama doveli do toga da im je na kraju bila dužna 360.000 kuna. Iz ureda su je pritiskali da vrati novac pa je ona stoga na internetu pronašla način kako može doći do sredstava kojima bi vratila dug.

Slučaj je kulminirao presudom Općinskog suda u Koprivnici koji je okrivljenoj, inače samohranoj majci djeteta što joj je uzeto kao olakotna okolnost, naložio da vrati novac prevarenim osobama. Budući da je otprije osuđivana za prijevare, što je otegotna okolnost, odslužit će i jednogodišnju zatvorsku kaznu. Presuda je objavljena jučer na oglasnoj ploči Općinskog suda u Koprivnici.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com