FOTO // Biciklistička karavana prošla županijom, ceste su opet otvorene

Bilo je 11.15 sati kad je iz Osijeka krenula prva etapa biciklističke utrke Cro Race. Čak 138 profesionalnih biciklista praćeni velikom momčadskom ekipom prošlo je kroz Koprivničko-križevačku županiju između 15 i 16 sati, baš kako je PU koprivničko-križevačke najavila.

U to vrijeme prometnice su bile zatvorene kako bi biciklisti nesmetano prošli, a njihova staza po našoj županiji išla je po magistrali, državnoj cesti broj 2, tj. od Kloštra Podravskog preko Đurđevca, Virja, Novigrada do Koprivnice i Kunovec Brega, a onda su nastavili prema Cvetkovcu i krajnjem cilju – Ludbregu. Današnja etapa ima 223,5 kilometra, a ukupna utrka ima šest etapa, vozit će po cijeloj Hrvatskoj u narednim danima.

Njihov dolazak izazvao je mali prometni zastoj jer se magistralom nije moglo proći, a dodatna otegonta okolnost običnim građanima bila je što biciklisti ovuda prolaze taman kad se ide doma s posla, iza 15 sati. No, i to je prošlo, biciklisti su otišli i prometnice su ponovno otvorene za promet. Kako je ta cijela biciklistička karavana izgledala, pogledajte u galeriji.

Foto: Ivan Grobenski

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com