Kraljice šoka danas protiv Senegala otvaraju Svjetsko prvenstvo

  • S dvije pobjede Hrvatska je osvojila pripremni turnir i s puno optimizma može ići na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Danskoj

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija u kojoj igraju Podravkašice Bešen, Zadravec, Šenvald, sestre Kalaus, Šimara i Barišić posljednje dane priprema uoči Svjetskog prvenstva provodi na Jadranu, točnije u Novigradu – Cittanovi.
Na čelu reprezentacije je Podravkin trener Ivica Obrvan, a jedan od pomoćnih trenera je Antonio Pranjić. Tamo se igrao pripremni turnir na kojem su uz Hrvatsku sudjelovale i reprezentacije Konga i Crne Gore. Hrvatska je u prvoj utakmici pobijedila Kongo s 33:23, a s četiri pogotka istaknula se krilna Podravkina igračica Andrea Šimara. Samo nekoliko dana kasnije na redu je bio okršaj s Crnom Gorom. U tijesnom i napetom susretu Kraljice šoka bile su jako, jako dobre, posebno u prvom dijelu.
Nakon 60 minuta igre bilo je 26:25 za Hrvatice, a fantastična je bila Podravkina Tina Barišić sa sedam pogodaka iz 10 pokušaja. S dvije pobjede Hrvatska je osvojila pripremni turnir i s puno optimizma može ići na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj od netom prošle srijede pa do 17. prosinca kad se igra finale. Naše rukometašice danas igraju u 18 sati protiv Senegalki. 


Vezani članci

Najčitanije