Kuhane kobasice na trgu

Darko Andrašić je godinama radio u Izvorovom non-stopu, a sada kuha kobasice na Jelačićevu trgu, pisali su novinari Glasa Podravine i Prigorja u broju objavljenom 15. rujna 2000. godine.
Nekadašnji Izvorov dućan na Trgu bana Jelačića 3, sada je GEMIX-ov objekt brze hrane tipa 1. Jedini zaposleni u objektu brze hrane gdje sada možete kupiti od gotovih jela hrenovke, kobasice i sendviče je Darko Andrašić, jedan od izvoraša koji je imao sreće biti među 160 koji su ostali u radnom odnosu s današnjim GEMIX-om, pišu novinari.


– Dosta dugo nije bilo ni robe u dućanu, a prodaja ide tako-tako, kaže nekadašnji djelatnik u vrlo prometnom i popularnom non-stopu gdje je sada prodavaonica tekstila.
U vrijeme pisanja ovog članka, Andraši je još uvijek čekao ugovor o radu na neodređeno, a drugi izvor prihoda nije ima, uz 24.000 maraka kredita. OD GEMIX-a je dobio 700 kuna plaće, bon od 300 kuna i 330 kuna bez papira.

Neizvjesno je, upozorili su novinari, i kako će se dugo prodavati kuhane kobasice na Jelačićevom trgu.
Danas se na Trgu bana Josipa Jelačića, a o čemu smo pisali još u svibnju, više ne kuhaju kobasice, a ako se nešto ubrzo ne promijeni, neće se događati niti išta drugo. Trg vapi za revitalizacijom koja nije u konkretnim planovima Grada iz kojeg su prije nekoliko mjeseci priopćili kako su posadili drveće i postavili klupe što će, vjeruju, popuniti i prazne poslovne prostore. Pitanje je i koliko će se još održati ono što je na spomenutom trgu još uvijek otvoreno i hoće li se ikada pronaći rješenje za poznatu uglovnicu koja je nekada također vrvila raznim sadržajima. Možda zato i ne bi bilo loše da se na tom zaboravljenom trgu opet počnu prodavati kuhane hrenovke, kobasice i sendviči kao što je to nekad bilo i na Zrinskom koji je, sve se više čini, jedini trg o kojem se u gradu brine.

Vezani članci

Najčitanije