Glavna županijska pravnica odlazi raditi na Sveučilište Sjever

Aktualna pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Jakšić, još će, prema svemu sudeći, kraće vrijeme dolaziti na posao u zgradu Županije. Sveučilište Sjever bit će njeno novo radno mjesto, točnije radit će kao rukovoditelj Odjela u područnoj službi za opće, pravne, kadrovske i administrativne poslove Sveučilišta. Naravno, na novo radnom mjestu moći će se pojaviti tek kada prođe žalbeni rok na javni natječaj kojeg je za spomenuto radno mjesto raspisalo Sveučilište Sjever.

U telefonskom razgovoru pitali smo buduću zaposlenicu Sveučilišta je li svjesna da će promjena posla biti na udaru dijela javnosti jer joj je suprug gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik.

– Svjesna sam da će biti negativnih komentara jer smo Mišel i ja javne osobe pa je stoga normalno da budemo pod lupom novinara i javnosti. S druge strane, Mišel Jakšić me nije rodio, odgojio, niti me školovao, a nije ni gradio moju profesionalnu karijeru. Valja znati da sam bila jedina kandidatkinja s položenim pravosudnim ispitom što mi je dalo prednost pred ostalim kandidatima – kazala nam je Jakšić i napomenula da je pravosudni ispit položila još 2007. godine. Osim toga, prije nego što se zaposlila u Županiji, svoje pravničke kompetencije brusila je pet godina u odvjetničkom uredu. Takvo pravničko iskustvo pokazalo se u nekoliko navrata korisnim za sadašnjeg poslodavca, poglavito kada je Županija tužila državu zbog jednostranog raskidanja javno-privatnog partnerstva.

– Bilo bi mi draže kad bi me javnost ocjenjivala kroz moje poslovne rezultate i time uvidjela da nije bilo, niti nema, potrebe za bilo kakvom intervencijom mog supruga. Na tako što ne bismo pristali niti on, niti ja – izričita je Jašić koja dodaje da joj je budući posao na Sveučilištu profesionalno privlačan, a interesantan joj je i stoga što na njemu planira upisati postdiplomski studij kako bi još više unaprijedila svoja znanja i kompetencije.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com