Nagrađeni su koprivnički volonteri za nesebično pomaganje kroz društveno koristan rad

Jučer su u koprivničkom Domu mladih proglašeni najbolji koprivnički volonteri koji su tijekom 2022. godine svoje vrijeme nesebično darivali za dobrobit drugih i koji su se iskazali svojim volonterskim angažmanom. Nagrade i priznanja dodijeljene su volonterima čiji su rad prepoznale udruge s područja Koprivnice, a manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i u organizaciji Udruge Kopriva.


Pravo predlaganja volontera za nagradu ‘Zlatni VOL’ i ove su godine imale udruge, institucije i tvrtke s područja grada Koprivnice s time da volonter nije morao biti član udruge koja ga je predložila.

‘Organizacijom manifestacije „Zlatni vol“ želi se istaknuti i nagraditi društveno koristan rad kao poželjan način ponašanja i socijalnog djelovanja te motivirati postojeće volontere koji su nesebično uložili svoje vrijeme, znanja i vještine na daljnji angažman, ali i građane na uključivanje u ovakvu vrstu društvenog aktivizma. Volonteri su najveće blago zajednice zato što kao poklon daju najvrjednije što imaju, a to je slobodno vrijeme. Osnovni cilj ove manifestacije je učiniti rad volontera vidljivim, promovirati volonterstvo te učiniti volontere novim zvijezdama Koprivnice.’, ističu organizatori iz Udruge Kopriva.

Dodijeljene su nagrade u četiri kategorije.

Nagradu Zlatni volek za mlađe od 29 godina dobila je Rea Damjanović iz Društva Naša djeca Koprivnica, dok je Marija Čižmek dobila nagradu Zlatni vol za starije od 29 godina. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ovogodišnji je dobitnik nagrade ‘Zlatno krdo’ za humanitarnu pomoć osobama raseljenima uslijed ukrajinske krize, a Zlatnu volontersku knjižicu za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici, ukupno njih 475, primila je članica Šinterica dobra srca Veronika Kušek.


„Kad se osvrnemo unatrag desetak godina i kada vidimo koliko se toga napravilo i koliko toga danas imamo u Koprivnici, kad pričamo o našim udrugama i volonterima, doista znamo koliko tim ljudima dugujemo. Zbog toga im svima od srca još jednom veliko hvala“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom pozdravnog govora.

Zahvale svim volonterkama, volonterima i koprivničkim udrugama uputio je i predstavnik organizatora, predsjednik Udruge Kopriva Ivan Funtek.

Priznanja i nagrade svim nominiranima i nagrađenima dodijelila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, a program dodijele uveličali su svojim glazbenim izvedbama učenici Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”.

Skulpture  ‘Zlatni volek’, ‘Zlatni vol’ i ‘Zlatno krdo’ koje su dodijeljene nagrađenima i ove je godine izradio Dragutin Ciglar.

Popis svih nominiranih i nagrađenih volontera:


Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici:

Veronika Kušek (predlagatelj Šinterice dobra srca) – 475 sati

Zlatni volek za mlađe od 29 godina:

Viktorija Štrlek (predlagatelj Šinterice dobra srca)
Rea Damjanović (predlagatelj Društvo Naša djeca Koprivnica)
Hannah Pavlić (predlagatelj Udruga Kopriva)

Zlatni vol za starije od 29 godina:

Marija Čižmek (predlagatelj Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica)
Sonja Rušak (predlagatelj Atletski klub Koprivnica)
Emilija Lauš Novak (predlagatelj Šinterice dobra srca)
Đurđica Pošta (predlagatelj Društvo Naša djeca Koprivnica)

Zlatno krdo za manifestaciju koju su proveli volonteri:

Humanitarna pomoć osobama raseljenima uslijed ukrajinske krize (predlagatelj Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica)
E.T.N.O. FESTIVAL (predlagatelj Udruga Kopriva)

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com