Najavljeno pojednostavljenje isplata plaća i drugih dohodaka

Uskoro nas očekuju važne promjene, a tiču se načina isplata plaća i drugih dohodaka. Naime, više neće postojati obaveza isplaćivanja plaće na tekući račun, a ostale primitke na žiroračun.


Kako je jučer tijekom sjednice Vlade pojasnio državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zrinušić, s obzirom na to da je sustav porezne uprave sada tako povezan da to nije nužno niti potrebno, te zbog rasterećenja građana i poduzetnika koji sada moraju imati dva ili više računa, predlaže se da se ta obveza ukine odnosno da se plaće i ostali primici mogu uplaćivati na račun koji građanin odabere.

Spomenute promjene nalaze se u nacrtu konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak koji se danas našao na stolu sjednice Vlade.

Ovo je samo nastavak promjena politike isplate plaća jer slična promjena dogodila se sredinom godine kada je Središnji porezni ured Porezne uprave objavio da je Revolut banci odobreno pružanje usluga na području Republike Hrvatske. Temeljem toga ona može pružati usluge otvaranja i vođenja računa za plaćanje kao što su tekući račun ili žiroračun.

Naime, interes naših građana Revolut naglo je porastao kad su shvatili da ona ne uzima naknadu za vođenje računa što ostale banke čine.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com