Održana radionica djece s oštećenjima vida

U sklopu ljetnog programa koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održala je radionicu za djecu pod nazivom „Svi smo različiti, a opet smo isti“ gdje smo polaznike radionice upoznali kako se u prostoru snalaze slijepe osobe, na kakve poteškoće nailaze te kako ih svladavaju.


-Djeca su pomoću naočala za simulaciju oštećenja vida iskusila kako i koliko vide osobe s oštećenim vidom ovisno o uzrocima i oboljenjima. Osim toga upoznali su i način upotrebe bijelog štapa koji je osnovno pomagalo slijepih osoba. S povezom na očima vježbali su kretanje s bijelim štapom i osvijestili koliko je kretanje za osobe s oštećenjem vida otežano i drugačije – ističu u Udruzi.

Polaznici radionice/Udruga slijepih KC-KŽ županije

Na kraju se ušlo u svijet djece s oštećenjem vida i zaigrale društvene igre namijenjene slijepim osobama. Zvučni memori, igra mirisa i igra sensino zabavili su polaznike radionice koji su uživali u vježbanju osjetila dodira, njuha i sluha.

Upoznavanje najmlađih s različitostima važno je ukoliko želimo stvarati i imati tolerantno društvo koje poštuje drugačije od sebe.

 


 

Vezani članci

Najčitanije