PODRAVKA / Na otvorenju radova izgradnje logističko-distributivnog centra M. Dalić najavila novi način obračuna plaća

Svečano obilježavanje početka radova na izgradnji novog logističko-distributivnog centra održano je danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.


Riječ je o jednoj od najvećih kapitalnih investicija u povijesti kompanije, a zadovoljit će predviđeni rast prodaje, odnosno potrebu za skladišnim prostorom u idućih deset godina. Sam projekt vrijedan je 48 milijuna eura.

Budući logističko-distributivni  centar prostirat će se na 26.000 metara četvornih, a kako je je to prilikom današnje svečanosti plastično opisala predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, bit će površine tri nogometna igrališta.

– Novi centar bit će napravljen po najmodernijim tehnološkim i softverskim trendovima u svijetu. Podravka će sa sadašnjih osam distributivno-logističkih mjesta ovim projektom imati jedan objedinjeni s mogućnošću daljnjeg proširenja – rekao je Gordan Drnas, direktor Sektora logistike.

Centar bi trebao početi s radom u studenom 2024. godine, a za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik Križevci.


Martina Dalić je svečano obilježavanje početka radova iskoristila da se obrati radnicima kako bi najavila promjenu načina utvrđivanja plaća i nagrađivanja zaposlenika Podravke. Istaknula je da dosadašnja praksa nije suvremena, primjerena okolnostima, veličini i snazi kompanije kao što je Podravka.

– Tijekom proteklih sastanaka obećala sam da se sadašnja tarifa koja je napravljena 1997. godine modernizira i uskladi sa suvremenim praksama. Pripreme smo završili te ćemo sljedećih mjeseci svi zajedno vrlo intenzivno razgovarati i objasniti kako i na koji način bismo tarifu uspostavili – kazala je Dalić dometnuvši kako će se idući tjedan po tvornicama održavati zborovi radnika na kojima će biti riječi i o novom obračunu plaća i sustava nagrađivanja.

Dalić je obećala da promjenom tarife niti jedan zaposlenik neće primiti niti cent nižu plaću.

 

Vezani članci

Najčitanije