Podravka u nedjelju dočekuje Španjolke, Saračević priprema promjene

Nakon što je u skupini Lige prvakinja bila posljednja, Podravka Vegeta nastavlja europsko putovanje u skupini EHF kupa, sa španjolskom Bera Berom, rumunjskom Craiovom i danskim Nykobingom. Prva je na redu utakmica s Bera Berom u Koprivnici u nedjelju s početkom u 18 sati.


– Na početku sezone postavili smo ciljeve, jedan od njih je ostvaren, to je ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja. Sljedeći cilj je osvajanje dvostruke krune u Hrvatskoj, a u Kupu EHF-a želja nam je da prođemo skupinu, pokušat ćemo napraviti sve da to i ostvarimo – rekla je Miranda Tatari Šimunović, sportska direktorica Podravke Vegete.

U sastav prve ekipe priključila se mlada vanjska igračica Lucija Jandrašić, djevojka ima potencijal te je svojim radom u drugoj ekipi zaslužila prijelaz među prvotimke. Trener Zlatko Saračević tako na raspolaganju ima 18 igračica, od kojih će 16 u subotu u karantenu u Ludbreg.

– Mogu reći da je skupina fino zahtjevna, imamo u njoj predstavnike Španjolske, Danske i Rumunjske. Na nedavnom Europskom prvenstvu vidjeli smo koja je to kvaliteta, koji je to vrh rukometa i gdje je naša reprezentacija bila u tome svemu. Daleko. Mi se nadamo da Podravka nije daleko, da mi možemo igrati s tim klubovima. Ne samo igrati, mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo zacrtani cilj, osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini i otići dalje – izjavio je Saračević.

Puno posla bilo je u ovog blagdansko vrijeme.


– Što se tiče ekipe, bilo je malo teško sve to uskladiti, jer su neke igračice bile u reprezentaciji, i jako dobro nam je došla Rumunjska gdje je sve došlo na svoje. Rumunjsku smo namjerno ciljali zbog Craiove, ja sam inzistirao da igramo s Krimom koji igra slično kao Bera Bera, taj brzi rukomet.

Kakav je nedjeljni suparnik, što od njih možemo očekivati?

– Bera Bera je prvak Španjolske, u skupinu EHF kupa ušla je pobjedom protiv Dunaujvarosa. Riječ je o ekipi sastavljenoj od španjolskih reprezentativki, tri Brazilke te po jedne Kubanke i Argentinke, a sad su doveli još jedno pojačanje. Igraju jako brz, moderan rukomet, a jako mi se sviđa kako igraju obranu. Primaju malo golova, imaju dvije izvrsne vratarke, i to im je najveća kvaliteta. U napadu nemaju neku ekstra igračicu, ali imaju jako opasna krila i koriste pet igračica u vanjskoj liniji.

A Sarač je otkrio da sprema i neke promjene u načinu igre.

– Što se tiče nas, radimo, pokušavam neke stvari promijeniti, pokušavam što više rotirati na vanjskim pozicijama u raznim kombinacijama. Morat ćemo trčati k’o sumanuti u nedjelju, i to je to.


Slovakinja Maria Holešova Podravkina je snaga na lijevom krilu.

– Puno smo trenirale od završetka Lige prvakinja, bilo je dosta kondicijskih treninga, odigrale smo i turnir u Rumunjskoj te dvije utakmice s Krimom. Mislim da smo se dobro pripremile i da smo spremne za pobjedu protiv Bera Bere. Atmosfera u ekipi je odlična, nadam se da će dvorana biti puna i da će naši navijači stvoriti odličnu atmosferu – najavila je Maria.

Vezani članci

Najčitanije