Podravka u nedjelju opet igra u Skandinaviji, Babić: ‘Želimo pobijediti, trebamo vjerovati’

Održana je konferencija za medije uoči susreta 3. kola Europske lige. Rukometašice ove subote putuju prema  Danskoj gdje ih dočekuje ekipa Nykobinga koja također nema bodova u grupi.


Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 14.00 sati, a prijenos će biti na Arena Sport TV.

– Nykobing je danski tim koji je jako sličan po kvaliteti i po stilu igre kao i Sola i Debrecen. Očekuje nas zanimljiva i izazovna utakmica koju želimo pobijediti i tako trebamo krenuti iz Koprivnice, s vjerom da je moguće osvojiti barem bod. Želimo vjerovati da možemo odigrati odličnu utakmicu i nadamo se da ćemo to uspjeti ostvariti – rekao je trener Željko Babić uvodno.

Ekipa je to s kojom se Podravka Vegeta već susretala u drugačijem sastavu, no i dalje su tamo neke od igračica koje su bile pokretačice njihove igre. Trener je pojasnio gdje se kriju njihove najveće opasnosti.

– Kad govorimo o specifičnim karakteristikama, imaju fantastičnu curu na lijevom krilu, koja je veliki motor u tranziciji i inače ima puno udaraca i tu su dvije igračice na desnom i lijevom vanjskom koje su stvarno potentne i vidi se iz statistike da one imaju tu 14-18 udaraca na gol. Šutiraju jako puno s devet metara pa je za očekivati da ćemo imati puno udaraca s lijevog i desnog vanjskog. Lijeva vanjska igračica Tyra igra i za reprezentaciju, a isto tako odlična je i Madsen na drugoj strani, ljevakinja koja igra jako dobro jedan na jedan i izvrstan je šuter. Ova ekipa je specifična jer ima puno udaraca izvana, nešto slično kao i Sola. To su slični timovi i sve će ovisiti o dnevnoj formi, o vratarkama, o našem angažmanu, a znamo da ti protivnik ponekad ne dozvoli da igraš svoju igru – zaključio je trener Željko Babić.


Iryna Stelmakh je kratko najavila što očekuju od sljedećeg europskog izazova i kako teku pripreme.

– Znali smo da ćemo ulaskom u grupu imati teške utakmice i da neće biti laganih protivnika. Dobro se pripremamo, dajemo sve od sebe i nastojimo smanjivati svoje greške. Moramo se brže vraćati u obranu da ne bi dobivali brze i lake golove. Mi moramo popraviti i našu realizaciju sedmeraca, ali atmosfera nam je dobra, pojačano treniramo i ako budemo igrale dobru obranu sigurno da možemo biti bolje – rekla je Stelmakh.

Andrea Šimara je komentirala protekle performanse uz najavu onoga što ekipu očekuje u Danskoj.

– U utakmici u Koprivnici smo pokazale nešto bolju igru u odnosu na Norvešku, a razlog je bio to što smo igrale pred domaćom publikom i što smo ih željele nagraditi što navijaju za nas i dolaze i podržavaju nas. Svako je gostovanje teško, a sad nam slijedi ovo u Danskoj. Bit će nam naporno, ali spremne smo na to i moramo se fokusirati na našu igru, dobro ući u utakmicu, uživati u igri i popraviti ono što nije dobro. Na kraju ćemo vidjeti što nam to može donijeti kod rezultata – rekla je Šimara.

Vezani članci

Najčitanije