Podravka u zadnjim minutama prokockala nevjerojatnu prednost

Podravkašice su europsku avanturu u A skupini EHF Europske lige otvorile – kiksom. Kako drugačije nazvati utakmicu u kojoj sedam minuta prije kraja vodiš sedam razlike, a na kraju spašavaš i taj bod? Gostovanje kod mađarskog VAC-a Podravka je otvorila kašljucavo, baš kakvo je i vani vrijeme. Nešto slabija obrana Koprivničanki značila je ‘samo’ jedan gol prednosti za Podravku nakon prvih 30 minuta.


Katarina Pandža i Tina Barišić preuzele su u drugom dijelu konce utakmice u svoje ruke i ‘natukle’ veliku prednost za Podravku, no ispostavilo se ipak nedovoljnu. Bešen je na golu bila sjajna s 13 obrana, no zadnje, ključne minute utakmice gledala je s klupe. Podravka je sedam minuta prije kraja imala sedam golova prednosti, no do kraja nije zabila više niti jedan, promašivale su nemoguće, dok su Mađarice ustale iz mrtvih i stigle gotovo nedostižno. Utakmica je završila 28:28. Tina Barišić zabila je devet komada sve do 43. minute kad je dobila crveni karton, dok je Katarina Pandža pridodala još šest.

– Svima je sada jasno da je taj kraj bio više kao usporeni film, minute su prolazile, a napad je bio bezidejan, spor i nismo pronalazili put do mađarskih vratiju. Neke važne zicere smo promašili, a u ključnim situacijama izgubljen je fokus koji je ekipa gotovo platila porazom iz naizgled dobivene utakmice – opis je utakmice na klupskim stranicama.

Vezani članci

Najčitanije