‘Pravda i nepravda u Koprivnici’ u pričama o koprivničkim ulicama i kvartovima / ODABRANI POBJEDNICI NATJEČAJA

Četvrti kreativni natječaj Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ za najbolju kratku priču pod nazivom ‘Pravda i nepravda u Koprivnici’ ove je godine posvećen Nini Tadić, prof., nedavno preminuloj članici povjerenstva za odabir najboljih priča, a ujedno i jednoj od začetnica ovog natječaja. Natječaj je bio raspisan od 15. lipnja do 31. kolovoza., a u tom je razdoblju prijavljeno osamnaest priča, od kojih je šesnaest odgovaralo uvjetima natječaja. Prijavitelji su osim iz Koprivnice bili iz Zaprešića i Zagreba.


Natječaj za kratku priču / FOTO: Knjižnica Fran Galović

Stručno povjerenstvo u sastavu Sonja Delimar, prof., dr. sc. Lidija Dujić i dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina (predsjednica) odabralo je najbolje kratke priče na temu „Pravda i nepravda u Koprivnici“. Prvo mjesto na natječaju osvojila je Nikolina Sabolić iz Koprivnice za priču Stol, drugo mjesto Zoran ODŽIĆ iz Koprivnice za priču Koprivnički proces, dok treće mjesto dijele Luka KATANČIĆ iz Koprivnice za priču Ennui, te Mia PROVIĆ iz Zagreba za priču Emil i detektivi.

Dodjela nagrada, kao i predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča biti će u srijedu, 5. listopada u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica na Stručno-znanstvenom odjelu.

‘Tema ovogodišnjeg  kreativnog  natječaja za najbolju kratku priču bila je pravda i nepravda u osobnom i društvenom životu s radnjom smještenom u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik kulturnog turizma u Koprivnici.’ – dodaje Dijana Sabolović-Krajina iz Knjižnice ‘Fran Galović’.

ILUSTRACIJA//FOTO:ARHIVA GPIP

 


 

Vezani članci

Najčitanije