Rudar iz Glogovca dogovorio dolazak strijelca Hrvoja Bačija

  • Prostora za napredak najviše imamo u trkačkom dijelu. Ove zimske pripreme moramo napraviti malo kvalitetnije, podići razinu trke, kaže Martinović

Rudari iz Glogovca nogometnu jesen u Prvoj ŽNL završili su na 11. mjestu ljestvice s 12 osvojenih bodova. Kako su prošle godine igrali Drugu ŽNL, trenutno su zadovoljni stanjem na tablici, što nam je potvrdio predsjednik kluba Marko Martinović.
– Na kraju smo zadovoljni. Vjerovali smo u ekipu, ali znali smo da će trebati malo vremena da se naviknemo na ritam i zahtjeve Prve ŽNL. Nažalost, upali smo u rezultatsku rupu, pao je moral u ekipi i upisali smo sedam poraza zaredom. Zato je uprava kluba reagirala i u dogovoru sa sada bivšim trenerom Marjanom napravila promjenu na trenerskoj poziciji. Novo ime na klupi bio je Tomo Čiković koji nas je vodio prve godine u 2. ŽNL – govori nam Martinović. Čiković se pokazao kao pun pogodak s kojim je klub jako zadovoljan. Zadovoljni su i rezultatom u premijernoj polusezoni, vjeruju u kvalitetu Rudarovi igrača i očekuju dodatno dizanje na tablici sljedeće polusezone.
U dizanju će im pomoći Hrvoje Bači, dobro znano ime sa županijskih travnjaka. Pomalo iznenađujuće, Bači je već dogovoren i dolazi iz drnjanskog Tomislava.
– Vjerujem da njega ljubiteljima ŽNL nogometa ne treba predstavljati. Sigurno smo da će nam prema naprijed donijeti dodatnu kreativnost i golove, a samim time i bodove. Njegov dolazak, kao i sve ostalo što radimo u klubu, je plod angažmana više od pola uprave. Vrlo brzo smo se dogovorili, prepoznao je projekt Rudara koji ova uprava nosi već 13 godina – kaže predsjednik. Što se tiče daljnjih dolazaka ništa nije isključeno. Smatra da imaju odličnu ekipu tako da u obzir dolaze samo top pojačanja kao što je Bači, a to baš nije jednostavno pronaći u zimskom prijelaznom roku.
Novi trener Tomo Čiković uspio je prodrmati ekipu, vratiti im vjeru u vlastite sposobnosti. U pet utakmica sve tri domaće su pobjedili, izgubili su u Ivancu gdje su igrali sjajno i po predsjedniku zaslužili barem bod, a izgubili su u Đurđevcu gdje niti jedna ekipa ove jeseni nije uspjela uzeti bodove.
– Prostora za napredak najviše imamo u trkačkom dijelu. Ove zimske pripreme moramo napraviti malo kvalitetnije, podići razinu trke i vjerujem da bodovi neće izostati. Uz Bačija prema naprijed nadamo se povratku našeg pouzdanog stoper Barčanca, te mislimo priključiti nekoliko talentiranijih juniora ekipi što bi nam trebalo dati dodatne mogućnosti u rotaciji – rekao nam je Marko Martinović.


Vezani članci

Najčitanije