Saračević uoči Nykøbinga: Igraju jako dobru obranu, mi moramo popraviti realizaciju

Rukometašice Podravke Vegete u srijedu su rutinski svladale Sesvete Agroproteinku u utakmici hrvatskog prvenstva, a u nedjelju u 18 sati gostuju kod danskog Nykøbinga u 2. kolu EHF kupa. Uspješno su Koprivničanke otvorile to europsko natjecanje, s 32:29 u 1. kolu su kod kuće svladale španjolsku Bera Beru.


– Svi smo željeli da nastavak europske sezone otvorimo pobjedom, to smo i ostvarili. Možda ne baš predivnim izdanjem i lijepim rukometom, iako je utakmica bila zanimljiva zbog puno oscilacija i preokreta. Najvažnije je da smo uzeli prva dva boda, a sad nas čeka novi težak ispit u Danskoj – rekla je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović na konferenciji za novinare uoči puta u Dansku.

Više je o Nykøbingu govorio trener Zlatko Saračević.

– Prije dvije sezone oni su igrali polufinale EHF kupa, bile su i danske prvakinje. Ove sezone su glatko dobile Höörs, koji je glatko dobio Lokomotivu. Kvalitetna su i dobra ekipa, a problem im je što im je glavna igračica trudna. Igraju brz, odličan rukomet, mene su oduševile obranom koju igraju jako dobro. Naša ekipa je OK, radimo na onim stvarima koje nisu štimale na prvoj utakmici, pogotovo ta realizacija. Što se tiče igre, svjesni smo da je bilo i loših i dobrih trenutaka. Sve u svemu, pokazali smo karakter i tjelesnu spremu, mogli smo se vratiti, a to nam je nedostajalo u Ligi prvakinja – kazao je Podravkin trener.

Vratarka Antonia Tucaković branila je vrlo dobro u ogledu s Bera Berom, a nada se da će i gostovanje u Danskoj biti uspješno.


– Idemo odigrati jako dobru utakmicu i vratiti se sa što boljim, pozitivnim rezultatom. Mislim da jako dobro radimo i da nas trener i stručni stožer jako dobro pripremaju. Cure su motivirane, atmosfera je jako dobra – poručila je Tonka.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com